Plivanje za časni krst u Žablju

ŽABALJ, BEOGRAD: Pobednik takmičenja „Plivanje za krst“ koje se, na Bogojavljanje, desetu godinu za redom održava u Žablju, je Nikola Perić,apsolvent Fakulteta fizičke kuture u Novom Sadu prenela je Novosadska televizija.

 

        Za krst je na Jegričkoj bari, pri temperaturi vode od nula stepeni, plivalo petnaest takmičara, a drugo mesto pripalo je jedinoj devojci medju takmičarima, Katarini Volić, studentikinji Medicinskog fakulteta.


          Prošlogodišnji pobednik iz Žablja, pripadnik Vojske Srbije Branislav Janković (28), ove godine pobedio je u plivanju za Časni krst na Adi Ciganliji. On je prvi od oko 56 takmičara stigao do Časnog krsta preplivavši stazu dugu 33 metra, čija dužina simbolizuje broj godina života Isusa Hrista.
          Bogojavljenski krst od leda, težak 15 kilograma, sačinjen je od prošlogodišnje Svete vodice iz Hrama Svetog Đorđa, a Jankoviću je Časni krst uručio episkop renezijanski Andrej – izaslanik patrijarha Irineja.
          Janković, koji je profesionalni vojnik i razvodnik Rečne flotile Novi Sad, rekao je nakon izlaska iz vode, da se za ovo takmičenje pripremao dva dana, da je konkurencija bila jaka i da nije očekivao pobedu.
Zahvalivši se starešinama na brodu i kolegama, Janković je rekao da ovu pobedu posvećuje sinu koji je imao poverenja u njega.

Autor: Redakcija
Datum: 19, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *