Urednik sajta

Verovatno ste mnogo puta pretraživali internet upisujući kao ključnu reč za pretragu npr. dodatni posao, zarada preko interneta, posao od kuće, dodatna zarada, online zarada i slično. Otvarali ste na desetine i stotine stranica koje ne zadovoljavaju u potpunosti pojam koji tražite… Posao koji nudimo je na poziciji Urednika sajta. Ukoliko imate neki hobi, određeno znanje ili jednostavno interesovanje za neku temu i želite na tu temu da okupite posetioce, onda je naša ponuda idealna za Vas!


Vaše ulaganje je 0,00 dinara ili ukoliko to lepše zvuči 0,00 evra. Sve što je potrebno da uložite jeste samo jedan mali deo svog slobodnog vremena!

Koliko slobodnog vremena dnevno potrošite pretražujući internet za nekom temom/temama?
Da li uvek nadjete sve na jednom mestu ili lutate internetom kako biste kompletirali svoju pretragu?
Želite da promovišete svoj hobi (npr. uradi sam, praktični saveti, ženska strana, gastronomija i sl.)?
Da li Vaš grad, kraj ili Vaše mesto ima internet sajt, sa temama lokalnog karaktera?
Želite forum ili blog, oglasnik koji možete sami uređivati po sopstvenom nahođenju?

Pitanja na ove ili slične teme ima bezbroj… tako da ukoliko se prepoznajete u nekom od ovih pitanja ili možda imate neku novu ideju koja nije gore navedena, pozicija Urednika sajta je idealna za Vas!

Šta mi nudimo Vama?

Internet sajt sa temom/temama po Vašoj želji, sa dodacima poput foruma, oglasnika, blogova, portala, druženja, chat-a itd., takođe po Vašoj želji.
Besplatan poddomen sa sufiksom .zavas.rs u nazivu sajta (npr. magazin.zavas.rs, mojgrad.zavas.rs…)
Besplatnu e-mail adresu po Vasoj želji (npr. urednik@magazin.zavas.rs)
Brojač poseta, ukoliko to želite.
CMS sistem sa mogućnošću samostalnog ažuriranja kao i omogućavanje potpune kontrole nad svim sadržajima i servisima preko jednostavnog korisničkog interfejsa (za održavanje Vašeg sajta nije potrebno poznavanje Internet tehnologija već samo znanje osnova rada na računaru -MS Office Word, Internet).
Pomoć pri savladavanju ažuriranja sajta (putem skype-a, telefona, pisanih uputstava, kao i video tutorijala na sajtu www.bildstudio.in.rs)

Šta očekujemo od Vas?

Uređivanje sadržaja sajta (pisanje i prikupljanje tekstova, uređivanje fotografija, video sadržaja, kao i briga o navigaciji sajta) i sprovođenje uređivačke politike.

Poznavanje oblasti koju želite da uređujete.

Vernost i odanost poslu.

Maštovitost i kreativnost.

Zabranjena je zloupotreba pozicije Urednika sajta i korišćenje vulgarnih i nemoralnih sadržaja na sajtu.

Šta je naš zajednički interes?

Zarada…naravno!

Vaš zadatak je da sajt obogatite kvalitetnim sadržajem (tekst, slike, video, teme na forumu i sl.), a naš zadatak je da Vam omogućimo stabilan sistem sa svim dodacima koje želite na sajtu (blog, portal, oglasnik, forum, katalog i sl.), sa optimizacijom kako bi se isti dobro rangirao na pretraživačima i kako bi privukao što više posetilaca, a samim tim se stvara mogućnost da reklama na Vašem sajtu bude jedan od izvora prihoda! Sa vrlo malo truda je moguće napraviti sajt koji može imati nekoliko stotina, pa i nekoliko hiljada poseta dnevno! Na takvom sajtu je jako isplativo postaviti reklamu, odnosno platiti reklamu!

Da li ste znali da sajtovi sa boljom posećenošću u Srbiji naplaćuju za reklamu na svojim sajtovima i po nekoliko stotina hiljada dinara (par hiljada evra…da, da…neću da ih reklamiram, ali pogledajte na sajtovima, možda baš onim koje svakodnevno posećujete, rubriku marketing ili sl.,i videćete cenu koju treba izdvojiti za reklamu na tim sajtovima!!!)

Najjednostavnija kalkulacija bi bila sledeća:

Da li mislite da u Vašem gradu, kraju, mestu ili na teritoriji Srbije, zavisno od teme sajta, možete naći 20-ak firmi ili preduzetnika koji bi želeli da se reklamiraju na Vašem sajtu… neka cena banera/reklame bude samo 2000,00 dinara na mesečnom nivou? Ukoliko uspete da privučete 200 posetilaca dnevno, to je oko 3000 poseta na mesečnom nivou, odnosno reklama koju ste naplatili 2000 dinara može biti vidjena 3000 puta, a šta ako imate 1000 ili možda 2000 poseta dnevno…? Znači, reklama za koju ste naplatili 2000,00 dinara, može biti viđena 30.000 ili 60.000 hiljada puta mesečno! Šta mislite, da li takva reklama može da privuče pažnju samo 10-ak ljudi mesečno koji bi se odlučili za kupovinu proizvoda ili usluge koja se reklamira! Računica je prosta, isplati li se platiti za reklamu samo 2000,00 dinara?

Naš matični sajt (www.bildstudio.in.rs) koji ima samo ponudu naših usluga i nekoliko zanimljivih tekstova koje se odnose na te usluge, ima od 100 do 300 poseta dnevno. Sajt koji smo uradili za jednog klijenta (www.yuhol.rs), koji sadrži web shop i forum ima čak 1000 poseta dnevno! Naravno ništa se ne moze uraditi za noć, ali na primer sajt www.yuhol.rs je pušten u rad u januaru 2010. godine, što znači da za samo par meseci i Vi možete imati nekoliko stotina, pa možda i koju hiljadu posetilaca dnevno!!!

Kalkulaciija koja je u Vašem interesu:

Vratimo se na 20-ak firmi koje bi platile reklamu na Vašem sajtu 2000,00 dinara. Dvadeset firmi po 2000,00 dinara je lepa suma od 40.000,00 dinara. E sada se verovatno pitate, a gde smo tu mi? Naša ideja je da Vas stimulišemo sa većim procentom, kao Urednike sajta!!! Mi Vam dajemo odnos 70% za Vas i 30% za nas kao administatore sajta.

U gore navedenim kalkulacijama, sa zaradom 40.000,00 dinara, Vaš deo bi bio 28.000,00 dinara. Poenta ove priče je što ovih 28.000,00 dinara nije fiksni deo, jer Vi radite za Vaših 70%. Google je Vaš najbolji prijatelj, osmislite zanimljivu temu, budite kreativni, što više zanimljivih tekstova za čitanje…više posetilaca…sa više posetilaca, cena banera nije više 2.000,00 dinara, može da bude 3.000,00…! „Dvadesetak“ firmi može da bude 25 ili 29…i naravno Vaših zagarantovanih 70%…

Jedan od vidova promocije bi mogao biti i unakrsni marketing. Tačnije, svi sajtovi sa sufiksom zavas.rs bi se međusobno besplatno reklamirali. Tako npr. donji deo sajta bi bio rezervisan za besplatne reklame svih sajtova kojima smo mi administratori. Samim tim automatski dobijate besplatnu reklamu na ostalim sajtovima! Tako „ukršteni“ Vaši sajtovi, pored google-a, dobijaju još jednu šansu kako bi se povećala Vaša posećenost!

Trenutna ponuda sajtova koja čeka svoje Urednike su oglasnici. Zamišljeni su tako da fizička lica mogu ostavljati besplatne oglase, dok bi se pravnim licima oglas/oglasi kao i reklame/baneri naplaćivali. Svi navedeni sajtovi, pored oglasa bi trebali da dobiju i delove poput, magazina, foruma, vesti i slično, u zavisnosti od dogovora sa Vama šta biste želeli dodatno da uređujete.

Trenutna ponuda sajtova koja čeka svoje Urednike je sledeća:

www.polovniautomobili.zavas.rs
www.nekretnine.zavas.rs
www.agrooglasi.zavas.rs
www.putovanja.zavas.rs
www.agrooglasikraljevo.zavas.rs
www.kraljevonekretnine.zavas.rs
www.autopijackraljevo.zavas.rs
www.oglasikraljevo.zavas.rs
www.igre.zavas.rs

Ukoliko želite da preuzmete neki od gore navedenih sajtova, ili imate neku novu ideju, molimo Vas popunite formular za urednike sajta kako bismo se upoznali sa Vama i zakazali preliminarni razgovor (telefon, skype, uživo) u vezi sa dogovorom oko ostalih detalja radi početka nase saradnje na obostrano zadovoljstvo!

Autor: Redakcija
Datum: 19, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *