Marketing ponuda magazina Ravnica

Analize su pokazale da je internet najprogresivniji medij u istoriji. Naime, za dostignut broj od milion korisnika radiju je trebalo 38 godina, televiziji 14 godina, a internetu samo 4 godine.Internet je danas s pravom proglašen oglašivačkim medijem budućnosti.

Internet magazin Ravnica postoji od 2005. godine kao prvi i jedini informativni Internet portal o mestima Šajkaške i okoline. Svojim jedinstvenim lokalnim vestima, kao i aktuelnim vestima iz regiona, zemlje i sveta koje se ažuriraju svakodnevno i velikim brojem priloga o turističkim i poslovnim kapacitetima ove regije, kao i mnogim drugim zanimljivim sadržajima, magazin Ravnica je portal koji privlači oko 1.000 jedinstvenih posetilaca dnevno, što na mesečnom nivou prelazi 25.000 jedinstvenih posetilaca iz preko 75 zemalja širom sveta. Zahvaljujući posetama korisnika, magazin je već dugo najposećeniji portal u regiji. U cilju još kvalitetnijeg rada, koji će, nadamo se, dovesti do toga da postanemo jedan od prepoznatljivih brendova, redizajnirali smo portal, uveli nove kategorije, strane i sadržaje. Kako bi ste se uverili da svojim oglašavanjem na našem portalu povlačite pravi potez, molimo Vas da pogledate stranicu “Marketing ponuda”.

Načini promocije na portalu Ravnica

Uzimajući u obzir veliku posećenost magazina Ravnica i mogućnost da prezentovanjem Vaše firme uvećate i poboljšate poslovanje pripremili smo širok spektar mogućnosti prezentovanja na našem portalu i to:

Promocija putem banera
Promocija putem poslovnog vodiča
Promocija putem stranice “Predstavljamo Vam…”
Promocija putem nagradne igre
Promocija putem biznis vesti

I na kraju …
Za sve detaljnije informacije o svakom od ponuđenih načina promocije pogledajte i slobodno preuzmite istovetno naslovljene dokumente. Ukoliko Vam zatreba bilo koja sugestija, savet ili pomoć, javite nam se, u potpunosti Vam stojimo na raspolaganju. Raspoloženi smo da Vam prezentujemo sve potencijale magazina Ravnica u cilju donošenja adekvatne poslovne odluke, koja je uvek, u krajnjem slučaju samo Vaša. Naš cilj je samo da Vam u tome što je moguće više pomognemo.

 

Prednosti oglašavanja na internetu


Analize su pokazale da je internet najprogresivniji medij u istoriji. Naime, za dostignut broj od milion korisnika radiju je trebalo 38 godina, televiziji 14 godina, a internetu samo 4 godine.Internet je danas s pravom proglašen oglašivačkim medijem budućnosti.

Mogućnosti internet marketinga, prema statističkim podacima, znatno su veće od ostalih “klasičnih” medija. Takođe, korisnička populacija koja danas koristi internet po pravilu spada u edukovanu i većim delom mlađu publiku, svesnu novih tehnoloških dostignuća, ali i sa percepcijom da prepozna i ceni oglašivača svesnog modernog pristupa marketingu.

Prednosti internet marketinga su konkretne

Osim što je oglašavanje, zbog nižih troškova, znatno jeftinije od klasičnih medija (internet pruža najbolji odnos cene i efikasnosti oglasa), Vaš će oglas biti i znatno vidljiviji. Naime, prostor monitora na računaru sužava percepciju korisnika na vrlo mali prostor monitora, a primera radi reklama 728×90 pix. koja se može zakupiti zauzima gotovo petinu tog prostora.Naša dodatna prednost je što Vam pružamo mogućnost animiranih oglasa. Štampa i klasični oglasi ne mogu iskoristiti ovakvu prednost, koja nezaustavljivo privlači oko korisnika. Ekskluzivna sponzorska reklama veličine 300×100 pix., čiji prostor je namenjen samo Vama, pobrinuće se da svaki od nekoliko desetina hiljada posetilaca www.kragujevac.co.rs vidi Vašu promociju.Animirana reklama, uklopljena u statičan sadržaj, takođe predstavlja prednost i u odnosu na televiziju. Televizija je potpuno animirani medij, te se u njemu reklama vrlo teško ističe. Reklame na televiziji seku sadržaj, a njihovu neefikasnost potkrepljuje činjenica da je korisnička navika da menjaju program za vreme bloka reklama (razmislite o tome koliko ste puta Vi to uradili). Na internetu sadržaj i reklama čine skladnu celinu, gde reklama ciljano privlači pogled.Prednosti nad radijom se ogledaju u činjenici da vizualno opažanje čini čak 90% celokupne čovekove percepcije. Naše kvalitetno i pravilno formirane reklame koriste tu činjenicu, te još više pogoduju efikasnom privlačenju svačijeg interesa. Kratkotrajna reklama na radiju traži od korisnika da u nekoliko sekundi “pohvata” sve bitne informacije, što je u praksi često nemoguće. Sama činjenica da reklame na radiju traju do 10 sekundi i da je uobičajeno da se u toku dana ponavljaju 6 puta jednostavnom matematikom dolazimo do sledećeg zaključka:

u 24 časa postoji 1440 minuta
6 x objavljena reklama po 10 sekundi = 1 minut
što znači da je odnos reklame i ostalog vremena u toku jednog dana 1:1440
U Kragujevcu postoji 6 radio stanica
Radijo se uglavnom sluša u kolima gde nemamo priliku da zapišemo broj ili naziv reklamirane firme

Nasuprot ovome, reklama na internet sajtu je dostupna 24 časa i dopušta da se proučava, do najsitnijih detalja i u vremenu koje korisnik svojevoljno odabere.

Iskoristivost Vaše reklame kod nas je trenutna. Ako privuče korisnika, on će jednim klikom pogledati dodatne informacije koje mu pružamo. Kod ostalih se medija to razvlači na nepotrebne faze: Prvo korisnik vidi reklamu, zatim, ako ga zainteresuje – zapisuje ili pamti kontakt informacije, potom mora uključiti računar ili koristiti telefon, i td, što često dovodi do gubljenja interesa i potencijalnog klijenta.

Naš cilj je da kvalitetom, ažurnošću i raznovrsnošću sadržaja privučemo publiku, a njihov će broj uticati i na efikasnost Vaše reklame.

Naše višegodišnje iskustvo u području internet marketinga omogućava da Vaša reklama privlači oko i najzahtevnijeg korisnika.

To znači da pametnim ulaganjem u internet oglašavanje, uz garantovano minimalne cene možete postići maksimalini efekat Vaše reklame u odnosu na uloženi novac.

U koliko želite da se oglasite na portalu www.kragujevac.co.rs ili tražite dodatne informacije, kontaktirajte nas putem emaila kraguj@kragujevac.co.rs, kako bismo zajedno pronašli za Vas najkvalitetnije moguće rešenje.

Promocija putem biznis vesti

U okviru magazina Ravnica u kategoriji Vesti formirana je stranica „Biznis vesti“.

Zainteresovanim klijentima omogućavamo da u ovoj kategoriji objave svoje poslovne uspehe. U okviru poslovne vesti moguće je objaviti

Tekst dužine do 1000 slova
Dve fotografije 340×255 pixela
Link ka web sajtu ili poslovnom vodiču firme

Vreme i termin objavljivanja klijent samostalno donosi. Redakcija portala zadržava pravo uredjivanja teksta.

Promocija putem stranice “Predstavljamo Vam…”


Stranicu “Predstavljamo Vam” smo zamislili kao poslovnu mogućnost kojom se možete atraktivno predstaviti korisnicima portala ww.kragujevac.co.rs. Ideja je da na našem portalu imate promotivni tekst i fotografije posvećen samo Vašoj firmi koji ćemo zajedničkim radom maksimalno iskoristiti za Vašu promociju.

Period Vaše promocije može biti 30 dana, nakon čega Vaš tekst ostaje trajno u našoj arhivi koja je stalno dostupna na internetu.
Ukoliko Vaše poslovne prilike to zahtevaju, na Promotivnoj strani možemo postaviti Vaš promotivni flajer, cenovnik, plakat promotivne i prodajne akcije koju organizujete – bilo šta što je u datom trenutku aktuelno i važno za sve Vaše korisnike.

Za cenu oglašavanja informišite se slanjem emaila na marketing@kragujevac.co.rs .

Promocija putem nagradne igre

Nagradnu igru smo zamislili kao poslovnu mogućnost kojom se možete atraktivno predstaviti korisnicima portala kragujevac.co.rs. Koncept Nagradne igre je da u toku njenog trajanja od 30 dana dobijete samo Vašu stranicu na našem portalu koja zbog nagradne igre dobija novu dimenziju Vaše promocije.

Baner dimenzije 300×100 postavićemo potpuno besplatno na naslovnu stranicu portala kao obaveštenje o Vašoj nagradnoj igri. Na stranici je prvo vidljiv Vaš logo sa detaljnim podacima o Vašoj firmi i kontakt podacima.

U centralnom delu strane je Vaš promotivni tekst veličine do 2000 karaktera.

Nakon Vašeg predstavljanja usledilo bi nagradno pitanje na koje korisnici mogu odgovoriti jedino ukoliko posete Vašu internet prezentaciju ili poslovni vodič na portalu www.kragujevac.co.rs. Time smo obezbedili da će svaki korisnik koji poseti ovu stranicu portala pre svega imati mogućnost da pročita Vaš promotivni tekst, pogleda putem fotografija deo Vašeg asortimana, a zatim ukoliko želi da osvoji definisanu nagradu, poseti i detaljno prouči Vašu internet prezentaciju, drugim rečima, da u potpunosti upozna Vašu kompaniju.

Odgovore na postavljeno pitanje korisnici šalju putem elektronske pošte direktno Vama čime ćete imati neposredni kontakt sa korisnicima kojima kasnije možete slati različite ponude, informacije i obaveštenja putem E-maila koji su Vam dostavili. Na taj način konstantno držite pažnju svojim klijentima na Vaše usluge i ponudu.

U periodu od 5 dana od dana završetka Nagradne igre, stranica portala je i dalje Vaša pri čemu će i biti ažurirana u skladu sa trenutnim dešavanjima. Najpre ćemo u periodu od 3 dana postaviti izveštaj o realizovanoj Nagradnoj igri sa Vašim promotivnim obeležjima, zatim ćemo napraviti izveštaj sa spiskom dobitnika, a na kraju prikazati i foto galeriju koju smo napravili na dodeli Vaših nagrada. Realizacijom Nagradne igre.

Po završetku Nagradne igre tekstovi se trajno čuvaju u našoj bazi podataka i dostupni su u neograničenom vremenskom periodu svim korisnicima portala. Time se i Vama pruža mogućnost jednostavnog ponavljanja Nagradne igre u nekom drugom vremenskom periodu uz isto ili različito nagradno pitanje ili nagradni fond.

Za više detalja kontaktirajte nas putem emaila kraguj@kragujevac.co.rs .

Promocija putem banera

Šta su baneri ?

Baneri predstavljaju sličice različitih dimenzija koje se postavljaju na stranice web portala.

Baneri mogu biti statični (čiji se sadržaj ne menja) i animacioni (gde se sličice smenjuju). Svi baneri mogu imati linkove ka sopstvenim web sajtovima ili da upućuju na neku od strana na portalu www.kragujevac.co.rs.

Na portalu zastupljeni su baneri dimenzija

728×90 pixela
300×100 pixela
468×60 pixela

Cene banera zavise od stranice na kojoj se nalaze, poziciji u okviru stranice i veličine banera. Kontaktirajte nas putem emaila marketing@kragujevac.co.rs ili stranice za kontakt u koliko želite precizan cenovnik.

Baner paketi

Reklamiranje na portalu www.kragujevac.co.rs putem banera klijenti dobijaju izuzetne povoljnosti i to:

Zakupom bilo kojeg banera klijent dobija besplatno biznis paket u “Poslovnom vodiču” za svo vreme reklamiranja banerom
Zakupom banera na 6 meseci odobravamo popust od 10% na avansnu uplatu
Zakupom banera na 12 meseci odobravamo popust od 15% na avansnu uplatu
Mogućnost jednom mesečno publikovanje poslovnih informacija koje firma može publikovati na stranicama portala u delu “Poslovne vesti” gde će pored vesti biti publikovan i logo firme sa linkom ka poslovnom vodiču ili web prezentaciji firme (Redakcija zadržava diskreciono pravo izbora vesti za objavljivanje)

 

Promocija putem poslovnog vodiča

Poslovni vodič predstavlja informativnu reklamu gde posetioci portala www.kragujevac.co.rs mogu pronaći firme na dva načina.

Pretragom po ključnim rečima, što omogućava da u koliko neko pretražuje firme u Kragujevcu po imenu ili delu imena, u ovom izveštaju će jako brzo dobiti podatke o toj firmi i
Pretragom po delatnosti, što u koliko posetilac portala traži firme po nekoj delatnosti, a ne zna ime te firme dobija brzu i preciznu informaciju.

Ovakav način pružanja informacija predstavlja idealnu priliku da jedna firma prikaže mogućnosti svojih usluga ili proizvoda po izuzetno povoljnim cenama.

Radi popularizacije ovog servisa na portalu www.kragujevac.co.rs omogućili smo svim kragujevačkim i ne samo kragujevačkim firmama upis podataka u poslovni vodič i to:

Besplatni paket
Naziv firme
Ulicu i broj
Poštanski broj i mesto
1 kategoriju delatnosti kojoj firma pripada
potpuno besplatno u neograničenom vremenskom periodu

Svoje podatke možete uneti odmah klikom ovde.

U koliko firma želi bolje i značajnije meste na internetu i portalu www.kragujevac.co.rs možemo ponuditi i tri izuzetna komercijalna paketa po povoljnim cenama:

Start paket
Naziv firme
Ulicu i broj
Poštanski broj i mesto
Broj telefon
1 kategorija delatnosti kojoj firma pripada

I to po ceni od 0,098 € dnevno što na godišnjem nivou izinosi 36 €. Kliknite ovde i prijavite se za Startni paket.

Biznis paket
Naziv firme
Ulicu i broj
Mesto
Broj telefon
Broj faksa
Broj mobilnog telefona
Email adresu
Internet adresu
Logotip dimenzija 220×165 pixela
Opis firme do 3000 karaktera
Skype adresu
MSN adresu
Upis u 3 kategorije delatnosti
10 fotografija proizvoda i usluga
Promena fotografija na svakih 6 meseci

I to po ceni od 0,27 € dnevno što na godišnjem nivou iznosi 100 €. Kliknite ovde i prijavite se za Biznis paket.

Zlatni paket koji obuhvata
Naziv firme
Ulicu i broj
Mesto
Broj telefona
Broj faksa
Broj mobilnog telefona
Email adresu
Internet adresu
Logotip dimenzija 220×165 pixela
Opis firme do 3000 karaktera
Skype adresu
MSN adresu
Prikaz firme na Google mapama
Upis u 3 kategorije delatnosti
D0 30 fotografija proizvoda i usluga
Prilikom listanja po ABCDI prikaz na vrhu liste
Statistika posećenosti
Promena fotografija i slika na svakih 6 meseci
Ažuriranje podataka u roku od 24 sata

I to po ceni od 0,41 € dnevno što na godišnjem nivou iznosi 150 €. Kliknite ovde i prijavite se za Zlatni paket.

Prilikom upisa u „Zlatni paket“ poslovnog vodiča firma dobija i :

Status “Istaknut” gde se prilikom listanja prikazuje ispred ostalih firmi koje nisu upisane u poslovni, a ne pripadaju ovom paketu.
Mogućnost plasiranja 4 vesti mesečno koje se publikuju na stranicama portala u kategoriji „Poslovne vesti“ gde se pored vesti publikuje logotip ili jedna fotografija firme, sa linkom ka poslovnom vodiču ili web sajtu firme. (Redakcija zadržava diskreciono pravo izbora vesti za objavljivanje)

Autor: Redakcija
Datum: 30, 05, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *