Eparhija optužila Pavličića da govori neistinu

NOVI SAD: Bačka eparhija Srpske pravoslavne crkve (SPC) oštro je danas kritikovala gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića da izdaje „lažljiva“ saopštenja i negirala da će gradske vlasti i SPC zajednički organizovati pomen povodom 70. godišnjice zločina Novosadske racije.

 

„Zar mu (Pavličiću) treba i sada, po ko zna koji put, ponavljati da Eparhija bačka sa njim i njegovom ekipom neće, ni sada ni ubuduće, organizovati nikakve zajedničke programe ili manifestacije, pogotovu ne bogoslužbene činove? Ima li taj čovek imalo obzira?“, navodi se u saopštenju eparhije koje je objavljeno na službenom sajtu.

U saopštenju se navodi da „gradonačelnik i njegova svita“ mogu u ponedeljak prisustvovati pomenu žrtvama Racije, „kao i bilo koji građanin“, ali ne mogu učestvovati u programu, u čijoj pripremi „po svojoj želji“ nisu učestvovali.

„Na prijem posle pomena, u prostorijama Crkvene opštine novosadske, nisu pozvani“, navodi se u saopštenju za javnost i dodaje da je Pavličićevo saopštenje za javnost „nesuvislo“.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 18, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *