DRI: Zakon važi i za Đilasa

BEOGRAD: Državna revizorska institucija (DRI) upozorila je danas da ukoliko gradonačelnik Beograda ne prihvati nalaz i preporuku revizorske institucije u vezi sa načinom obračuna plata za zaposlene u predškolskim ustanovama, nastaviće sa kršenjem odredaba Zakona o platama u državnim organima i javnim službama, koji je donela Narodna skupština Republike Srbije.

 

DRI je to saopštila na svojoj internet stranici, reagujući na najavu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da od nekih izdvajanja iz gradskog budžeta „ne može i neće odustati“, bez obzira na primedbe DRI iznete u revizorskom izveštaju o kontroli trošenja sredstava iz gradske kase.

Državni revizor je podsetio da je ta institucija osnovana sa ciljem da kontroliše primenu zakona i propisa, kao i raspodelu sredstava iz budžeta Grada Beograda, a ne da bi uvodila bilo kakva ograničenja.

„Ukoliko želje i mogućnosti nisu usklađene i prevazilaze okvire zakona, onda zakone treba menjati, a ministri, gradonačelnici i predsednici opština mogu aktivno da učestvuju u izmenama i dopunama zakona za koje smatraju da su se u praksi pokazali kao neadekvatni“, navedeno je u saopštenju DRI.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 17, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *