Od februara zahtevi za restituciju

BEOGRAD: Javni poziv za dostavljanje zahteva za restituciju biće objavljen početkom februara, a prva obeštećenje se očekuju krajem godine, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu finansija Srbije Goran Radosavljević.

 

„Građani će zahteve za restituciju podnositi u poštama, a o njima će odlučivati novoosnovana Agencija za restituciju u roku do šest meseci“, rekao je Radosavljević agenciji Beta.

Ministarstvo finansija objavilo je obrazac zahteva za obeštećenje, a uskoro će biti precizirana procedura njihovog podnošenja u 150 pošta u Srbiji u kojima će biti otvoreni šalteri Agencije.

Zahtev za restituciju moći će da podnesu svi bivši vlasnici oduzete imovine, odnosno njihovi zakonski naslednici i pravni sledbenici, kao i svi zakonski naslednici bivših vlasnika.

Rok za podnošenje zahteva za restituciju je dve godine od objavljivanja javnog poziva i to nadležnoj područnoj filijali Agencije za restituciju, odnosno u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Procenjuje se da će Agenciji biti dostavljeno oko 150.000 zahteva za povraćaj oduzete imovine.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 17, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *