Zajednički pomen žrtvama racije – bez dogovora?

NOVI SAD: „Nije tačna informacija da će Grad Novi Sad sa Eparhijom bačkom i Jevrejskom opštinom održati zajednički pomen, jer se Grad tim povodom nije ni obratio Eparhiji bačkoj“, navodi sekretar Eparhije bačke Slobodan Simić za RTV komentarišući saopštenje gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića u kojem se navodi da će Novi Sad biti jedinstven 23. januara u podne.

 

Simić je dodao da takav dogovor nije postignut i da nije bilo ni pokušaja da se on napravi.

„Što se nas tiče, mi ćemo 23. januara u 12 časova sa jevrejskom opštinom izaći na molitveni pomen koji će služiti njegova svetost patrijarh Irinej“, rekao je Simić.

U saopštenju koje je tokom dana gradonačelnik uputio medijima navodi se da kao gradonačelnik Novog Sada ne može da dozvoli da se pomen zverski pobijenim ljudima održava u dve kolone i u dva različita dana, „jer bol je jedan i sećanje je jedno“. Pavličić je precizirao da će komemoracija biti organizovana u ponedeljak, 23. januara u podne.

„Pozivam sve građanke i građane Novog Sada, hrišćane pravoslavne i katoličke, pripadnike jevrejske zajednice i sve ljude dobre volje da zajednički odamo poštu žrtvama užasnog zločina“ koji se dogodio od 21. do 23. januara 1942. godine, istakao je Pavličić.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 17, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *