Istraga protiv Zvonka Veselinovića

BEOGRAD: Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv Zvonka Veselinovića i još dvojice osumnjičenih da su prisvojili 32 teretna vozila u vlasništvu kompanije „Hipo-Alpe Adrija lizing“ vrednosti veće od 300 miliona dinara.

 

Biznismen Zvonko Veselinović koga je Kfor označio kao organizatora paljenja barikada na prelazima Brnjak i Jarinje, uhapšen je 19. decembra 2011. godine na Kopaoniku, u Srbiji.
Kako je tada saopšteno, Veselinović je osumnjičen za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je pored Veselinovića, zahtev za sprovođenje istrage i protiv Milana Radojičića i Dragana Čurčića.
U zahtevu se navodi da je vozila kompanije „Hipo lizing vozila“ koristila privatna kompanija „Evrokop“ sa sedištem u Raškoj, u vlasništvu Ćurčića, a po osnovu ugovora o finansijskom lizingu koji je njegova kompanija zaključila od marta do maja 2008.
Pošto je kompanija platila samo dve rate lizinga, osumnjičeni su, da bi sprečili vlasnika da preuzme vozila zbog neplaćanja, u drugoj polovini 2010. ta teretna vozila prevezli na Kosovo.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 16, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *