Kup Nacija Sombor 2012 – Marija Pavlov pobedila u finalu

SOMBOR: U Somboru je danas završen prvi Kup nacija u ženskom boksu, koji je okupio 130 takmičarki iz 17 zemalja. Naša mlada i svakako najperspektivnija bokserka, reprezentativka Srbije u uzrastu mladih, Marija Pavlov (BK Šajkaši Žabalj) opravdala je očekivanja. U veoma jakoj konkurenciji na Prvom kupu nacija u Somboru (12-16.01.2012) prvo je u polufinalu savladala kvalitetnu madjarsku bokserku Nagy Kornélia Kitti na poene 12:4, da bi pobedonosni niz završila pobedom protiv Taiyr Aisaule iz Kazakhstana u finalu takođe na poene 15:3, okitivši se još jednom zlatnom medaljom.

 

 

        Finalnim borbama u Somboru je završen Prvi Kup nacije u ženskom boksu.

        Najuspešnija nacija u svim uzrasnim kategorijama bila je ekipa Kazahstana sa osvojenih 42 poena. U seniorskoj konkurenciji Maroko je prvi sa 14, Holanđanke druge sa 12 i treća je Srbija sa 11 poena.

Marija Pavlov (BK Šajkaši Žabalj) najperspektivnija bokserka, reprezentacije Srbije u uzrastu mladih

Podsećanja radi, Marija je skrenula pažnju na sebe još kao 15-godišnja juniorka na Evropskom prvenstvu 2010. godine u francuskom gradu Kaleu (Calais/Sangatte 2010 – 2nd European Women's Youth and Junior Championships) kada je na prvom velikom međunarodnom takmičenju osvojila srebrnu medalju posle dve briljantne pobede (u prvom kolu pobedila je Engleskinju Taylor Kayleigh 5:3 potom domaću takmičarku Drouot Soniu sa 14:0). Već kao šesneastogodišnjakinja je postala prvakinja Evrope u uzrastu mladih (III European Youth and Junior Woman Boxing Championships, Russia Orenburg 29 August – 04 September 2011) pobedivši u finalu sa 18:10 upravo Ukrajinku Malovany Marinu od koje je u Kaleu poražena kao juniorka.
U očekivanju novih pobeda, srdačan pozdrav našoj sadašnjoj i budućoj šampionki i njenom treneru od prvih bokserskih koraka Marku Tubiću, kojem pripada lavovski deo zasluga za Marijin šampionski niz.

        Pojedinačno u konkurenciji seniorki, Srbija je postigla velik uspeh osvojivši tri zlatne medalje. Prvo zlato donela je u kategoriji 69 kg, Marija Divjak u duelu protiv Čehinje, Dudakove. Poenski je bilo 4:2 za reprezentativku Srbije. U kategoriji seniora, 60 kg, Nina Jelić je sudijski pobedila Džesiku Belder iz Holandije 6:1, međutim, ono što se videlo na ringu daje sasvim suprotan utisak. Najbolju borbu od svih naših predstavnica u finalnom meču prikazala je Marija Stojanović u kategoriji 64 kg. Prve dve runde pripale su Ruskinji, Šuharovoj, međutim, u trećoj i četvrtoj rundi naša takmičarka prosto je pregazila Ruskinju i pravo je čudo kako je Ruskinja dočekala kraj meča.
        U kategoriji mlađe devojke 57 kg, reprezentativka Srbije Marija Pavlov (BK Šajkaši-Žabalj) šampionka Evrope u kategoriji Juniorki do 57 kg za 2011. godinu ubedljivo je pregazila Kazahstanku Asaule poenski 15:3. Ekipno u konkurenciji žene – mlađe devojke prvi je Kazahstan sa 31 poenom, slede Mađarska sa 15, i Srbija sa 7 poena.

        U juniorskoj konkurenciji 70 kg Milena Matović je ubedljivo savladala Ruskinju Bobjevu 12:1. Ekipno: Kazahstan prvi 14 poena, slede Rusija 6 i Srbija 4 poena.

Autor: Redakcija
Datum: 15, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *