Jevreji za saradnju Grada i srpske Crkve

NOVI SAD: Predsednik Jevrejske opštine Novog Sada (JONS) Goran Levi usprotivio se ponovnom održavanju dve komemoracije povodom 70 godina od Racije i založio se za saradnju Grada i Srpske pravoslavne crkve, za više razumevanja i tolerancije, jer su, kako je rekao, najvažnije žrtve.

 

„Novosadska Jevrejska opština bila je inicijator i ove godine, biće i dogodine, a bila je i lane: da na Kej žrtava racije izađemo zajedno i dokažemo koliko je jaka ta snaga, da održimo pravi pomen svim žrtvama“, rekao je Levi za Dnevnik.

Novi Sad će imati dve komemoracije povodom godišnjice stradanja hiljada sugrađana. Grad će na Kej žrtava racije izaći 21. januara, sveštenici SPC dva dana posle, a kao i prethodnih godina, Jevreji će poštu žrtvama odati oba puta.

„Ne mogu da kažem ko je krivac, ali mogu reći da moramo imati više tolerancije i razumevanja između svih nas, jer su ovde najvažnije žrtve, a ne mi. Moramo zažmuriti na sve stvari koje nam ne odgovaraju. Budimo tolerantni i zajedno održimo pomen“, napomenuo je Levi.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 15, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *