Opsadno stanje na administrativnim prelazima

MERDARE, PODUJEVO: Portparol kosovske policije Baki Keljani izjavio je da je na današnjem protestu pristalica pokreta „Samoopredeljenje“ kod Podujeva i kod prelaza Bela zemlja privedeno 146 ljudi, povređen 31 policajac i više od 20 demonstranata. Na administrarivnom prelazu Bela zemlja ka centralnoj Srbiji danas je vladalo pravo opsadno stanje, javio je KIM radio.

 

Keljani je u izjavi Tanjugu precizirao da je 112 ljudi privedeno kod Podujeva, a 34 osobe su privedene kod prelaza Bela zemlja.

On je demantovao navode medija da je lider pokreta Aljbin Kurti uhapšen.

Policija koristila suzavac i vodeni top, povređen je 31 policajac

U sukobima s demonstrantima kod Podujeva, povređen je 31 policajac i više od 20 demonstranata, rekao je Keljani.

Prema njegovim rečima, pored puta Merdare-Podujevo-Priština još uvek su manje grupe pristalica „Samoopredeljenje“, kao i jake snage kosovske policije. Taj magistralni pravac je prohodan.

Tokom akcije policija je koristila suzavac i vodeni top za rasturanje protesta i obezbeđivanje kontrole situacije i obezbeđivanje slobode kretanja.

„Tokom intervencije policija je naišla na aktivan otpor demonstranata koji su napadali različitim sredstvima, kamenjem i metalnim predmetima što je izazvalo do sada povređivanje deset policajaca, koji su zatražili lekarsku pomoć“, piše u saopštenju kosovske policije.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

 

 


Autor: Redakcija
Datum: 14, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *