Biro za RTV: Rat saopštenjima predizborno prestrojavanje

NOVI SAD: „Rat saopštenjima između Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Demokratske stranke (DS) definitivno je predizborno prestrojavanje. Liga koja računa na verno biračko telo, želi da možda iz ove koalicije pokaže šta je njena snaga i da „počne da se busa u svoje vojvođanske grudi“, izjavio je za Radio – televiziju Vojvodine Mikloš Biro profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, gostujući u emisiji „1 na 1“ RTV-a.

 

„Glavni konkurent Ligi je naravno DS u Vojvodini, cilj Čanka i njegove Lige je da pokaže da ovi nisu dovoljno dobri Vojvodini kao što smo mi. DS u Vojvodini se jako našao uvređenim jer su oni smatrali da su oni jako puno učinili za Vojvodinu. Reakcija DS je čekaj bre šta ste vi uradili a mi smo sve ovo uradili“, naglasio je Biro.

Prema njegovim rečima u pitanju je prikazivanje priče ja sam jači Vojvođanin vi drugi niste dovoljno dobri.

„Centrala DS mora da brine o većini u skupštini Srbije. Liga to vrlo vešto koristi kao neko sredstvo, ali ne možemo reći sukob Čanak Pajtić jednako sukob Čanak Tadić“, istakao je Biro.

Kako je naveo, sa jedne strane je Liga koja je samo vojvođanska stranka gde je Nenad Čanak glavni dok je sa druge strane DS gde neka vrsta autonomije postoji ali ipak centrala je u Beogradu.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 13, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *