Skromniji doček srpske Nove godine

BEOGRAD: Na trgovima više gradova i u turističkim centrima Srbije u petak, 13. januara, biće organizovan doček Nove godine, koji se slavi po Julijanskom kalendaru.

 

Prema izveštajima Tanjugovih dopisnika, zbog ekonomske krize, proslave će biti skromnije nego prethodnih godina, a uprkos nižim cenama, manje je i interesovanje za doček u hotelima i restoranima, dok pojedini hoteli uopšte ne pripremaju poseban program.

U Beogradu neće biti organizovanog dočeka na trgovima, ali se u „Skadarliji“, hotelima i na splavovima spremaju za veselje, očekujući više gostiju nego u ugostiteljskim objektima u unutrašnjosti zemlje.

U Novom Sadu bez dočeka na Trgu, provod u kafanama i restoranima

U Novom Sadu, kao i unazad nekoliko godina, neće biti dočeka srpske Nove godine u organizaciji gradskih vlasti, a ni u najvećem hotelu „Park“ neće biti posebnog programa.

Među većim restoranima koji organizuju doček je obližnja „Barutana“, u kojoj će gostima uz domaća pića biti ponuđen meni tradicionalne srpske kuhinje za 1.000 dinara po osobi, a nastupaju Miša Mačak i „Mediteraneo bend“, kazao je upravnik restorana Milan Papić.

Prema informacijama iz Turističke organizacije Sremskih Karlovaca, u tom gradu će proslava biti organizovana u nekoliko restorana, a interesantan doček priprema „Sremski kutak“, smešten u najstarijoj kući u Sremskim Karlovcima.

Za 2.000 dinara po osobi, restoran nudi prigodan umetnički program sa recitalom najlepših srpskih stihova i srpskom kuhinjom.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 12, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *