Pola veka FKL

TEMERIN: Devedeset osto proizvodnje namenjeno stranom tržištu. Pored pogona za proizvodnju ležajeva i kardana u planu izgradnja još jedne fabrike i skladišta.

 

U najvećem temerinskom kolektivu AD FKL koji zapošljava 650 radnika obeležen je značajan jubilej, pola veka uspešnog rada. Održana je sednica Upravnog odbora, a nakon toga zaposleni upoznati su sa rezultatima rada fabrike od osnivanja, daleke 1961. godine, izgradnje novih pogona u industrijskoj zoni 1980. i 1981. godine, posebno intenzivnom razvoju u protekle dve decenije.
– I pored velikih teškoća koje prate privredu, posebno metelski kompleks AD FKL ima čim da se ponosi: uspešnom privatizacijom 63 odsto društvenog kapitala, proizvodnjom i izvozom kotrljajućih ležajeva za vozila, poljoprivredne mašine, građevinsku mahanizaciju i rudarsku opremu na evropsko tržište, Rusku federaciju, Iran, Afriku i Brazil – ističe Dragan Rodić, generalni direktor AD FKL. U prošloj godini Fabrika kotrljajućih ležajeva i kardana uposlila je više od sto mladih proizvodnih radnika, diplomiranih inženjera i ekonomista. Plate su redovne, a izmiruju se sve obaveze i doprinosi po osnovu rada, ali i privatizaciji, prema Agenciji za privatizaciju.
Nakon zasluženog desetodnevnog odmora – temerinski metalci ponovo rade u tri smene. Devedeset odsto proizvodnje namenjeno je izvozu. U planu je izgradnja još jednog pogona i skladišta u 2012. godini.

Autor: Mile Milojević
Datum: 11, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *