Dugi redovi za saobraćajne dozvole – tuča ispred šalter sale

NOVI SAD: Ispred stanica policije u Novom Sadu u kojima se izdaju lična dokumenta, nakon praznika su se ponovo formirali veliki redovi, najviše zbog izdavanja saobraćajnih dozvola, a juče je ispred šalter sale izbila masovna tuča između građana i preprodavaca brojeva u kojima je nekoliko lica povređeno.

 

Formiraju se dugački redovi još tokom noći kako bi građani stigli na red da uzmu broj, kada se u 6.30 otvori šalter-sala. Zbog štrajka policije u decembru prošle godine, jedan broj Novosađana nije uspeo da izvadi nove saobraćajne dozvole.

Vršilac dužnosti načelnika Policijske uprave Novi Sad Stevan Krstić najavio je pre Nove godine da će policija „imati razumevanja“ za građane koji zbog štrajka nisu stigli da izvade novu saobraćajnu dozvolu i zamene stare registarske tablice, i da ih neće rigorozno kažnjavati.

Visoka cena broja

Kako je juče javio Radio 021, u masovnoj tuči u redu za registraciju vozila ispred policijske stanice u Novom Sadu, u kojoj su učestvovali građani i preprodavci brojeva, više građana lakše povređeno.

Tuča je izbila juče ujutru a tri mladića su privedena.

U incidentu su učestvovali Novosađani i grupa momaka koja je organizovano prodavala brojeve za čekanje u redu, po cenama koje su dostizale i 7.000 dinara, a red je morala da zavodi interventna jedinica policije.

Privedeni su novosađani Nenad P, Nemanji P. i Aleksandar B. protiv kojih je policija podnela prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira, a protiv Nenada i prekršajnu prijavu zbog toga što je kod sebe imao kuhinjski nož.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 11, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *