Pokojniku iz Žablja spakovali dug od 130 miliona

ŽABALJ: Spisak sto najvećih poreskih dužnika koje je objavila Poreska uprava Srbije izazvao je puno nedoumica. Javili su se brojne stranke koje tvrde da su im dugovi pogrešno pripisani. Bilo je neprijatnih i tužnih iznenađenja. Jedno takvo doživela je porodica Stanka Krvopića iz Žablja.

 

Njegov deda Lazo Krvopić našao se na trećem mestu najvećih dužnika fizičkih lica sa sumom od 130,42 miliona dinara. Iz Poreske uprave Srbije Regionalnog centra u Novom Sadu proverom su utvrdili da preminuli Krvopić nije dužnik i da nema neizmirenih obaveza prema poreznicima.
– Njegovo ime se na listi našlo zbog tehničke greške i nikakvih dugovanja nema – kaže direktor centra Zoran Radoman. Nažalost mi nemamo podatke o tome ko je od službenika radio na kom računaru pa zato ne znamo ni ko je konkretno napravio grešku.
Tehničku grešku porodica je prethodnih dana teško primila.
– Deda je umro pre deset godina, bio je rođen 1914. godine. Od imovine je imao oko dva jutra zemlje. Nikada se nije bavio biznisom, a u Žabalj se doselio 1970. iz Bosne i Hercegovine, jer mu je ovde još od ranije živela bliža porodica. Nikako ne možemo da objasnimo kako se pojavio na listi dužnika. Ali, to nas je prilično potreslo, jer se na TV – stanicama priča o tome vrtela ceo dan baš na Božić. Javljali su nam se i prijatelji iz Australije pitaju, malo u šali malo u zbilji, da li da skupe pare pa da platimo porez.

 

Kliknite ovde da biste videli tekst D. Vujoševića u celini na sajtu dnevnik.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 10, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *