Dečja Nova godina u Staroj Pazovi

STARA PAZOVA: Da što veći broj učenika iz staropazovačke opštine, koji su inače na raspustu od 23. decembra, zajedno i radosno, ako ne baš bukvalno dočekaju Novu godinu, ono bar da je presretnu na putu i odaju joj dužno, veselo poštovanje, pobrinule su se njihove opštinske vlasti, Centar za kulturu i posebno urednica dečjeg programa u toj ustanovi Aleksandra Sanja Dragaš.

 

        Oni su na Trgu dr Zorana Đinđića priredili muzičko – zabavni spektakl koji je radosno odzvanjao u njihovim dečijim dušama i kad su 12 sati kasnije zapravo dočekivali onu pravu, novu, 2012. godinu. Draž ovog zajedničkog dočeka dečje dolazeće Nove godine u Staroj Pazovi koji se zbio poslednjeg dana odlazeće stare, i to u podne, bila je u tome što su u programu sami učestovali, svirali, pevali, solo i horski, govorili svoje pesme posvećene praznicima, recitovali. Na radosno raspoloženje i kreativnost ih je podsticao kultni animator dečjih programa Predrag Vuković Peđolino koji je, kao što to čini vazda kad je u kontaktu sa decom, izvlačio iz njih raspevane žice.

 

        Ovako bogat program sa velikim brojem dece, raskošnih vokalnih mogućnosti, mogao se prirediti zahvaljujući festivalu dečjeg muzičkog stvaralašta koji je pod nazivom Mini – tini fest ove godine u Staroj Pazovi održan deseti put zaredom u umetničkoj redakciji kompozitora Jovana Adamova, pevača i voditelja Minje Subote i urednice Sanje Dragaš. O kakvom kreativnom muzičkom blagu, odnegovanom na proteklih deset Mini – tini festivala se radi, mogla su se osvedočiti i deca i njihovi roditelji na „dočeku“ dečje Nove godine u subotu u podne na centralnom gradskom trgu u Staroj Pazovi. Na ovim dečjim muzičkim svečanostima pored orkestra, velikog i malog hora OŠ „Heroj Janko Čmelik“ nastupale su i pobednice desetog, jubilarnog mini-tini festa, takođe učenice ove škole: Emilija Despot, Ema Kiš, Maja Gedeljovski, Mia Vereš, Klara Menđan i Anabela Stošić. Svojom pesmom „Novogodišnja pozivnica“ svu decu sveta je pozvao da ne posustaju u radovanju Sergej Savić, učenik trećeg razred OŠ „Pinki“ iz Stare Pazove.

Autor: B. Rakočević
Datum: 03, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *