Poslanici već "zaradili" platu i za celu 2012.

NOVI SAD: Poslanici srpskog parlamenta već su „zaradili“ svoju platu za celu 2012. godinu, bez obzira na to da li će Skupština zasedati i jedan jedini dan, jer po zakonu imaju pravo da primaju svoju poslaničku platu još šest meseci pošto im prestane mandat, a na stalnom radu u parlamentu trenutno je rekordnih 200 narodnih poslanika.

Ukoliko izbori budu održani krajem maja, ili početkom aprila, zakon daje rok za konstituisanje novog parlamentarnog saziva od mesec dana nakon što Republička izborna komisija objavi konačne rezultate, piše danas Dnevnik.

Kada se tome pridoda tih „dobrovoljnih“ šest meseci, lako je izračunati da do kraja ove godine, bez obzira na ekonomsku krizu, nasuprot onima koji su ih birali, poslanici ne treba da brinu za svoju zaradu, koja, po podacima iz skupštinskog informatora, iznosi u startu 75.886 dinara.

Po računici generalnog sekretara Skupštine Veljka Odalovića, oko 60 odsto poslanika nastaviće da prima platu i posle mandata.

Za oko 150 ljudi koji će primati poslaničku platu dok se ne snađu, u skupštinskom budžetu za ovu godinu već je izdvojeno oko 177 miliona dinara.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 09, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *