Ljajić: Separatizam nema uporište u Sandžaku

BEOGRAD: Separatističke težnje nemaju podršku, ni realno uporište u Sandžaku, pogotovo ne danas kad „odnosi Srba i Bošnjaka nisu nikad bili bolji“, ocenio je osnivač Sandžačke demokratske partije i ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić. On je u intervjuu Tanjugu istakao da će takav trend biti nastavljen i nakon izbora, kada će, uveren je, SDP formirati stabilnu lokalnu vlast sa strankom Sulejmana Ugljanina (SDA) u svih šest opština u Sandžaku.

 

„Mislim da nikakave separatističke težnje u ovom trenutku nisu realne. One postoje, ali ne mogu da imaju političku, niti bilo koju drugu većinu u Sandžaku i to će ovi izbori sasvim sigurno i pokazati“, rekao je Ljajić.

Separatističke težnje, smatra Ljajić, nisu mogle da budu realizovane ni devedesetih godina, „kada su imale apsolutnu podršku većinskog stanovništva u Sandžaku, a još manje je to moguće danas, kada međunarodna zajednica ne prihvata bilo kakvu novu promenu granica“.

„Svaki zahtev za promenom granica doprineo bi zapravo novoj nestabilnosti, koju niko ne želi“, istakao je Ljajić i dodao da u Sandžaku živi etnički izmešano stanovništvo, za koje bi svaka destruktivna ideja značila katastrofu.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 08, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *