Pupovac: Postignut dogovor Srba i vlade

ZAGREB: Predsednik Srpskog narodnog vijeća (SNV), saborski poslanik i potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je da je s premijerom Zoranom Milanovićem i drugim šefovima stranaka Kukuriku koalicije postignut dogovor o pitanju manjinskih prava u Hrvatskoj. „Postigli smo dogovor u vezi s pitanjem manjinskih prava, povratka izbeglica, razvoja povratničkih sredina, integracije manjina, što smo sve ugradili u program vlade, a to čini sedam-osam odsto sadašnjeg ukupnog programa vlade“, izjavio je Pupovac za Novi list.

 

Postignut je dogovor oko participacije SDSS-a u organima vlasti u ministarstvima na nivou pomoćnika ministara i šefova pojedinih odelenja i saradnja u Saboru, kao i o promenama izbornog zakonodavstva da bi se izbegla segregacija za manjine na biralištima, izjavio je Pupovac.

Na pitanje što je najbitnije u tom delu programa vlade, on je odgovorio da je to nasleđe onog šta se odnosi na povratak izbeglica i nastavak rada na donatorskoj konferenciji, koja bi trebala da bude organizovana u proleće pod pokroviteljstvom Evropske komisije, UNHCR-a i OEBS-a.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 07, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *