Proslava Božića u Rusiji

MOSKVA: Ruski patrijarh Kiril služio je noćas Božićnu liturgiju u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, kojoj je prisustvovao i predsednik Rusije Dmitrij Medvedev sa suprugom Svetlanom.

 

Patrijarh je u Božićnoj poslanici vernike pozvao na milosrđe prema onima kojima je potrebna pomoć i poručio da svakodnevna „životna trka“ ne treba ih ometa da slede Hristovo učenje.

Predsednik Medvedev čestitao je svim pravoslavnim vernicima praznik, navodeći da je to vreme radosti i nade, blagih misli, brige i o bliskim i o nepoznatim ljudima.

„Milosrđe, uzajamno uvažavanje, tolerancija, ljubav prema porodici, svom narodu i domovini – to su vrednosti koje leže u osnovi ljudske civilizacije. Vekovima ih iz pololjenja u pokoljenje prenose Ruska pravoslavna crkva i druge hrišćanske vere u našoj zemlji. Oni mnogo čine za jačanje građanskog mira i saglasja u društvu, njegovog moralnog ozdravljenja“, poručio je Medvedev.

Pravoslavnim vernicima i patrijarhu Kirilu praznik je čestitao i premijer Vladimir Putin, koji je Božić dočekao u Spaso-Preobraženskom saboru u Sankt-Peterburgu.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 07, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *