U Sjenici vanredno stanje zbog mećave

SJENICA/KRUŠEVAC/NOVA VAROŠ: Na području Sjenice danas je proglašeno stanje elementarne nepogode, zbog snežnih padavina praćenih snažnim vetrom i niskom temperaturom, što je dovelo do problema u saobraćaju, kao i u snabdevanju strujom, vodom i osnovnim životnim namirnicama.

 

U saopštenju Opštinski štab za vanredne situacije koje je dostavljeno Tanjugu, navodi se da je trenutno stanje opasno po zdravlje i život ljudi.

Zbog snežnih nanosa visokih i preko tri metra otežano je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu Sjenica – Novi Pazar, posebno na deonici do Duge Poljane, i regionalnim putevima Sjenica – Ivanjica i Sjenica – Nova Varoš.

Svi ostali regionalni putevi i mreža lokalnih i nekategorisanih puteva, u dužini više od 530 kilometara, zavejani su i neprohodni.

Oko 30 odsto seoskih naselja je ostalo bez električne energije, a prisutni su i problemi u vodosnabdevanju pojedinih naselja.

Opštinski štab za vanredne situacije, koji je u stalnom zasedanju, sačinio je plan aktivnosti i zaduženja na otklanjanju problema. Angažovana je sva raspoloživa mehanizacija javnih preduzeća i privatnih lica na organizovanom probijanju najvažnijih zavejanih putnih pravaca.

Očekuje se da oko 18 sati put preko Jarma bude prohodan

Deo puta Brzeće-Kopaonik kod Jarma, na kome je zbog snežnih nanosa saobraćaj u prekidu od petka uveče, biće prohodan od 18 sati, rečeno je danas Tanjugu u dežurnoj službi „Kruševac puta“ na Srebrncu.

Četiri mašine i kamion angažovani su na čišćenju smetova izazvanih jakim vetrom i „očekujemo da će oko 18 sati put biti prohodan za saobraćaj“, rekao je Tanjugu šef smene Miroslav Ilić.

Otežan saobraćaj u novovaroškom kraju

U novovaroškom kraju tokom noći i prepodneva napadalo je dvadesetak centimetara snega, pa je saobraćaj na regionalnim i većini lokalnih putnih pravaca otežan.

Radnici „Puteva Užice“ će tokom dana raditi na regionalnom putu Kokin Brod – Jasenovo – Ljubiš, gde su sneg i jak vetar juče zarobili čistač snega na planini Murtenica.

Tokom dana će biti očišćeni i regionalni putevi kao i putevi trećeg prioriteta, rekla je agenciji Beta rukovodilac službe održavanja u prijepoljskom pogonu „Puteva“ Edina Džinović.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 07, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *