Žene češće traže razvod

BEOGRAD: Neslaganje karaktera, česte konfliktne situacije, problemi u komunikaciji, način vaspitanja dece, ali i preljuba osnovni su razlozi zbog kojih se bračni partneri odlučuju na razvod, tvrde stručnjaci, uz napomenu da su žene u tome „odlučnije“, pa češće pokreću brakorazvodnu parnicu.

 

U Savetovalištu za brak i porodicu Gradskog centra za socijalni rad kažu da sve veći broj žena ulazi u brakorazvodnu parnicu i zbog nasilja u porodici i alkoholizma.

Ti problemi su prepoznati jer se o njima sve više govori u medijima, pa je samim tim ženama i dostupnija informacija o tome kome mogu da prijave nasilnika i u kojoj instituciji mogu da potraže rešenje svog porodičnog problema.

Na osnovu iskustva Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, veliki broj parova koji se javi u Savetovalište za brak i porodicu spremni su da odustanu od razvoda.

Kod parova gde još postoje emocije često dolazi do kompromisa, jer se kroz terapijski rad odnosi dosta poprave.

Kako navode u Centru, neretko se dešava i da parovi odustanu od razlaza zbog materijalne obezbeđenosti u braku, pogotovo u vreme ekonomske krize i nemogućnosti da jedan od partnera samostalno obezbedi neophodne uslove za egzistenciju.

Stručnjaci upozoravaju da su poremećeni porodični odnosi ili razvod braka izuzetno stresne situacije za čitavu porodicu, a da najviše utiče na decu.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 08, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *