Četiri decenije ŽRK Temerin

TEMERIN: Ženski rukometni klub Temerin obeležiće 16. decembra četiri decenije rada.

 

        Ovaj sport Temerinke su upražnjavale mnogo ranije. Posle višegodišnje pauze ženski rukometni klub je ponovo aktiviran 21. maja 1970. godine. U tri navrata klub se takmičio u Super ligi, igrao je u polufinalu KUP-a Jugoslavije, bio domaćin Međunarodnih turnira i susreta na kojima su učestvovale reprezentacije Jugoslavije, Sovjetskog Saveza, Rumunije, Mađarske, poznati klubovi Spartakus i Debrecen iz Mađarske, Otmet iz Poljske, Njitra iz Slovačke, Radnički iz Beograda, Budućnost iz Podgorice, Lokomotiva iz Zagreba, Split i Dalma iz Splita.
        Ženski rukometni klub Temerin (ranije Ugled i Termovent SC), dao je rukometnom sportu više standardnih reprezentativki: Nevenu Pavlov, Zlatu Paplacko, Tamaru Mandžić, Zoricu Zelić, u juniorskoj konkurenciji Branislavu Vajagić i Marinu Živković.
        Ženski rukometni klub Temerin, sa veoma mladim igračicama sada se takmiči u Drugoj ligi – Sever i nalazi se u samom vrhu.
        16. decembra biće održana revijalna utakmica između ŽRK Temerin i jedne od mlađih selekcija Srbije. Nakon toga planirano je druženje sa ranijim igračicama, članovima uprave i prijateljima kluba – u Restoranu Troglav u Bačkom Jarku.

Autor: Mile Milojević
Datum: 30, 11, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *