Sastanak bez dogovora

KOSOVSKA MITROVICA: Sastanak predsednika opština severa Kosova i Metohije sa predstavnicima međunarodnih misija u pokrajini završen je nešto posle 17 časova bez dogovora.

 

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je da je svaka strana iznela svoje pozicije, ali da dogovor za sada nije postignut.
On je takođe rekao da je dogovoreno da se razgovori sa Kforom i Euleksom nastave i da su predsednici četiri opštini tražili od komandanta Kfora Erharda Drevsa garancije da neće silom pokušati da uklanja barikade, ali on nije mogao to da im garantuje.

Predsednici opština su ipak izrazili nadu da će prevladati razum.

Milović je naveo da su na sastanku sa Drevsom i šefom Euleksa Gzavijemo Bu de Marnjakom predstavnici Srba izneli stav da se problem slobode kretanja međunarodnih snaga može rešiti ukoliko Euleks ne bude više asistirao u dovođenju kosovskih carinika i policije na prelaze.
On je naveo da su, s druge strane, predstavnici Kfora i Euleksa zatražili bezuslovnu slobodu kretanja.

„Ovo je problem koji ne mogu rešiti četiri predsednika opština, nego se mora rešiti na višem nivou“, rekao je Milović i najavio da će se predsednici četiri opštine obratiti predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 22, 10, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *