Ubijen Gadafi

TRIPOLI, SIRT: Portparol Nacionalnog prelaznog saveta Abdul Hafiz Goga izjavio je da je bivši libijski vođa Moamer Gadafi ubijen jutros Sirtu, kada su borci nove libijske vlasti pokrenule završni napad na „poslednje džepove otpora“ u Gadafijevom rodnom gradu.

 

Francuski ministar odbrane Žerar Longe precizirao je da je francuski vojni ratni avion uočio i „zaustavio“ konvoj vozila, u kojima je bio Gadafi, pre nego što je ubijen u sukobima kod Sirta. Libijski zvaničnici su potvrdili i da je Gadafi uhvaćen živ, ali da je bio ranjen, i da je preminuo ubrzo posle zarobljavanja.

„Konvoj od nekoliko desetina vozila „zaustavljen je u napredovanju, pošto je pokušao da pobegne iz Sirta i nije uništen francuskom intervencijom“, potvrdio Longe. On je dodao da su tada intervenisali libijski borci, uništivši vozila iz kojih su „izvadili pukovnika Gadafija“, naveo je AFP.

Ubijen i Gadafijev sin Motasi, drugi sin zarobljen

Francuska agencija je i prva agencija koja je objavila sliku mrtvog Gadafija. Krvavo lice bivšeg libijskog vođe se jasno vidi na fotografiji, a snimio ga je pobunjenički borac u Sirtu mobilnim telefonom, fotograf AFP Filip Desmas koji ju je posle nekoliko minuta pustio u etar.

Pozivajući se na televiziju novih libijskih vlasti, Rojters je izvestio da je ubijen i Gadafijev sin Motasim. Sliku Motasima, kako leži mrtav na nosilima, izbliza je emitovao televizijski kanal nove libijske vlasti .

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 20, 10, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *