Promocija knjige “Ka demokratskom društvu – rodna ravnopravnost”

NOVI SAD: U Skupštini AP Vojvodine danas je održana promocija knjige pod nazivom „Ka demokratskom društvu – rodna ravnopravnost“, autorke prof. dr Zorice Mrščević. Knjiga predstavlja naučno argumentovanu studiju o rodnoj ravnopravnosti i prvi je udžebenik za studije roda kod nas.

 

        Pozdravljajući skup, potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević je rekla da nikad nije dobro i bezbedno govoriti o rodnoj ravnopravnosti, ali da je u svakom slučaju uvek hrabro govoriti i boriti se za rodnu ravnopravnost. „Zaista mi je velika čast i zadovoljstvo što danas u Skupštini AP Vojvodine promovišemo ovu knjigu i što neke nove feministkinje i nove generacije studenata više neće morati da hvataju beleške za svoje ispite iz studija roda“, kazala je u svom obraćanju potpredsednica pokrajinskog parlamenta mr Maja Sedlarević.
        Pored potpredsednice vojvođanske Skupštine, na promociji su govorile i autorka knjige prof. dr Zorica Mrščević, kao i recenzentkinje knjige prof. dr Svenka Savić, mr Jelena Šogorov – Vučković i dr Olga Jančić – Cvejić. Uz podsećanje da je promovisanje rodne ravnopravnosti jedno od osnovnih obeležja Evropske unije kojoj težimo, učesnice promocije su ukazale da je problematika rodne neravnopravnosti i dalje veoma aktuelna i prisutna u gotovo svim sferama društvenog života kod nas, što potvrđuju i brojni primeri te neravnopravnosti u praksi. One su navele da je knjiga izuzetno korisna jer između ostalog, upravo ukazuje na otvorene i nedovoljno vidljive primere nejednakosti između žena i muškaraca u praksi.

Autor: Redakcija
Datum: 06, 10, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *