Potpisivani ugovori sa predstavnicima ekoloških nevladinih organizacija

NOVI SAD: Pokrajinska sekretarka za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Dušanka D. Sremački i podsekretar Slobodan Puzović potpisivali su ugovore sa predstavnicima ekoloških nevladinih organizacija, saveza studenata i strukovnih organizacija o (su)finansiranju projektnih aktivnosti iz oblasti zaštite prirodnih vrednosti, očuvanja i unapređenja biodiverziteta, kao i programa edukacije i podizanja svesti javnosti na teritoriji AP Vojvodini u 2011. godini.

        – Pokrajinska Vlada javno pokazuje koliko želi da podrži rad nevladinih i strukovnih organizacija, kao i saradnju sa građanima, rekla je Sremački. Podsetila je da je ovo drugi put da se finansijski podrže konkursi nevladinog sektora.
        Ovaj konkurs finansira se iz budžetskih sredstava Vlade AP Vojvodine. Kada je reč o projektima, njihov značaj je veliki i pokazuje veliko interesovanje i visoku svest građana Vojvodine u njihovom odnosu prema zaštiti životne sredine, unapređenju u toj oblasti, kao i u oblasti urbanizma i arhitekture. Ukupno je bilo prijavljeno 112 projekata, iz 111 različitih organizacija. Za ove projekte izdvojeno je 2 miliona i 930 hiljada dinara, za 37 organizacija i isto toliko projekata. Inače, 26 projekata stiglo je iz Bačke, 8 iz Banata i 3 iz Srema.
        Slobodan Puzović je rekao da je regionalna zastupljenost projekata odgovarajuća, i naveo da je vođeno računa da projekti koji se rade pokriju što širu teritoriju Vojvodine. Vođeno je računa i o tome da se uspostavi ravnoteža između izabranih projekata koji se bave edukacijom, promocijom nekog lokaliteta ili nekog od aspekata životne sredine, ali uvažavani su i projekti koji u sebi imaju neku konkretnu aktivnost koja će se uraditi na terenu. Cilj ovih projekata je da, kroz saradnju sa nevladinim sektorom i kroz njihovu realizaciju, građani imaju konkretne koristi i uživaju u konkretnim rezultatima.

Autor: Redakcija
Datum: 07, 10, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *