Počeo popis stanovništva, bojkot Albanaca

NOVI SAD, BUJANOVAC: Na celoj teritoriji Srbije, izuzev Kosova i Metohije, danas je počeo popis stanovništva, domaćinstava i stanova, uz još jedan poziv zvaničnika građanima da se odazovu i na popisu izjasne kako žele. Istovremeno, poziv na bojkot popisa, koji je upućen Bošnjacima, doživeo je fijasko, rekao je danas ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

 

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas sve građane Srbije da učestvuju na popisu i da se na njemu izjasne kako žele, istakavši da je popis pitanje slobode i da na njemu građane Srbije niko ni na koji način ne sme da prisiljava da se izjašnjavaju drugačije.

„Danas je stvarno važno da pozovem sve građane, ne samo pripadnike većinskog srpskog naroda, već i pripadnike svih nacionalnih manjina da se izjasne onako kako žele i u skladu sa tim kako se osećaju“, rekao je Tadić.

 

Lakčević: Rano za evidenciju problema ili bojkota

Popis stanovništva sprovodi se predviđenim tempom i za sada nema informacija o posledicama poziva na bojkot, rekla je Tanjugu načelnica Odeljenja za popis u Republičkom zavodu za statistiku Snežana Lakčević i dodala da će se više o tome znati u ponedeljak, trećeg dana popisa.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 01, 10, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *