Novi Sad, Beograd i Niš – gradovi pisaca

NOVI SAD: Međunarodni književni festival „Oslobodi reč“ (Free the Word) odvijaće se od danas do 17. septembra, uporedo sa održavanjem 77. svetskog Kongresa Međunarodnog PEN-a u Beogradu.

 

Kako je najavio domaćin Kongresa, srpski Pen centar, ovaj putujući praznik pisane reči pretvoriće Beograd, Novi Sad i Niš u gradove pisaca i knjiga.

Gosti iz sveta i Srbije, učesnici Kongresa koji se održava u hotelu „Kontinental“, neposredno će se sretati sa publikom na mnogim javnim prostorima, dobrim delom i otvorenim, na ulicama i trgovima i uživo čitati odlomke iz svojih književnih dela.

Velika književna „fešta“ odvijaće se od ponedeljka do subote u tri grada i putem tri medija – čitanjima uživo, zatim filmovima snimljenim prema književnim delima i izložbama knjiga gostujućih i domaćih autora.

Filmsku reviju omogućili su ambasade Ruske Federacije, Kanade i Izraela u Beogradu i Gete institut.

Novosađani će moći da vide i čuju gostujuće pisce u Kulturnom centru Novog Sada od utorka, (14 sati), kada gostuje Kanađanka avganistanskog porekla Nelofer Pazira, a 14. septembra (19 sati) gostuju pesnici Vang Điaksin i Ana Blandijana, 15. septembra Dimitar Baševski.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 12, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *