Odloženo glasanje u Skupštini Srbije

BEOGRAD: Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović odložila je danas glasanje o tri zakonska predloga iz oblasti železnica i intelektualne svojine.

 

Đukić Dejanović je rekla da će poslanici o datumu izjašnjavanja biti naknadno obavešteni, a kao razlog za odlaganje navela je nemogućnost svih poslanika da prisustvuju današnjem radu.

Poslanici Saveza vojvođanskih Mađara i Lige socijaldemokrata Vojvodine neće podržati Predlog zakona o železnicama, jer nisu prihvaćeni njihovi amandmani kojim traže da deo železničke infrastrukture na teritorije Vojvodine bude u svojini te pokrajine.

Prihvataju se amandmani Vojvodine na Predlog zakona o javnoj svojini

Vlada Srbije saopštila je danas da će na osnovu sugestija vojvođanske administracije, uz konsultacije sa resornim ministarstvom, uložiti amandmane na zakon o javnoj svojini koji je u skupštinskoj proceduru, koje će automatski prihvatiti.

Takav dogovor postigli su premijer Srbije Mirko Cvetković i predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, koji su danas razgovarali o Predlogu zakona o javnoj svojini, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 12, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *