Briga o kulturnoj baštini

TEMERIN: Na inicijativu opštinskog člana veća za kulturu Miroslava Tepića u sali opštinskog veća održan je radni sastanak između predstavnika temerinske lokalne samouprave i Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, Petrovaradin.

        Sastanku su ispred opštine Temerin prisustvovali: predsednik opštine Andraš Gustonj,zamenik predsednika Vladislav Capik, članovi opštinskog veća Miroslav Tepić, Olga Pekez,Izabela Urban, Gorica Banjac i Mira Rodić, načelnica opštinske uprave Magdolna Pete, načelnica Odeljenja za urbanizam Lepa Rodić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Marija Zec -Pajfer i opštinski javni pravobranilac Olivera Grbić, a ispred Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Zoran Vapa – direktor Zavoda , etnolog – konzervator Mr Mirjana Đekić i Rastko Vlajković – konzervator.
        Na sastanku su razmatrana pitanja kuće Lukijana Mušickog u istoimenoj ulici u Temerinu, stavljanje pod zaštitu Tajhaza-Etno kuće, stavljanje pod zaštitu Legata Baranji Karolja i Zlate Baranji Markov, Projekat rekonstrukcije fasade Kaštela i postavljanje obeležja na nepokretnim kulturnim dobrima u opštini Temerin. Prisutni na sastanku istakli su značaj kulturne baštine i dosadašnju saradnju opštine Temerin i Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture na njenom očuvanju i korišćenju. Određena su zaduženja i dinamika na realizaciji predviđenih aktivnosti.

Autor: Mile Milojević
Datum: 06, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *