Čenejci ukrotili „Lavove“ na „Maloj Grbavici“

BUDISAVA: „Dinamo“ (Budisava) – „Čenej“ (Čenej) 2 : 2 (1 : 0). Nakon dve pobede na gostovanjima, većina igrača i navijača „Dinama“ je već unapred upisala tri boda na konto svog tima pred meč na „Maloj Grbavici“ sa „Čenejom“, ali se, očigledno, gosti nisu složili sa takvim „planom“, pa su favorizovanim domaćinima uspeli da „otkinu“ dva izuzetno značajna boda, koja su Budisavčane već sada udaljile od vrha tabele.

 

U prvom poluvremenu izuzetno sparno vreme i loš teren su uticali da igra oba tima bude nepovezana i stihijska. Ipak, domaći su uspeli da stvore nekoliko prilika, pa tako beležimo pokušaje Miloša Mitrića, Bogdana Grbića, Predraga Paćuka i Nikole Tepića, a najbliže pogotku bio je Aleksandar Stanić, koji je na povratnu loptu iz trka snažno šutirao, ali je golman gostiju krajnjim naporom uspeo da spreči pogodak. I gosti su u par navrata opasno zapretili, a Budisavčani su, ipak, došli u vođstvo u 34. minutu iz jedne od retkih tečnih akcija koju je, nakon dodavanja Predraga Paćuka, realizovao Bogdan Grbić.
Već posle tri minuta igre u drugom poluvremenu usledio je šok za domaće, kada su gosti poravnali rezultat nakon prekida igre. Ceo tim „Dinama“ se pobunio reklamirajući igranje rukom napadača „Čeneja“ prilikom postizanja pogotka, ali je sudija bio neumoljiv. Nekoliko minuta kasnije Čenejci su imali kolosalnu šansu da dođu do prednosti, ali je golman Igor Sabo sjajno intervenisao, dok je na drugoj strani, nakon kontranapada, Aleksandar Stanić bio oči u oči sa protivničkim čuvarom mreže, ali je šutirao preko gola. Budisavčani su u tom periodu vršili sve snažniji pritisak, da bi u 67. minutu Aleksandar Stanić dobro regovao na odbijenu loptu i rezantnim udarcem doveo svoju ekipu u novo vođstvo. No, radost domaćih je trajala samo 10 minuta, jer su gosti u 77. minutu po drugi put izjednačili kada je lopta nakon snažnog centaršuta bukvalno udarila njihovog igrača u teme i odbila se u nebranjeni deo mreže. Dva minuta kasnije beležimo još jednu spornu sudijsku odluku kada je golmanu „Čeneja“ ispala lopta, pa se Nikola Perduh našao u situaciji da poentira, ali je arbitar dosudio faul nad čuvarom mreže iako je u kontaktu sa njim bio samo njegov saigrač i to posle pada i ispuštanja lopte. Posle gužve koja se tada stvorila iz igre je isključen Aleksandar Stanić zbog navodnog udaranja protivničkog igrača glavom u predelu lica. Igrači i navijači „Dinama“ su u 82. minutu tražili da sudija dosudi penal nakon igranja rukom odbrambenog fudbalera „Čeneja“ u svom kaznenom prostoru, ali se pištaljka nije oglasila. Do kraja domaći su, iako sa igračem manje, na sve načine pokušavali da dođu do novog vođstva i zlata vredne pobede, ali se rezultat nije menjao, pa su tako Čenejci po drugi put u 2011. godini uspeli da iznenade Budisavčane.
I pored tri-četiri potencijalne ozbiljne greške sudije i očiglednog nedostatka sportske sreće, treba istaći da su za ovaj remi pre svega krivi „lavovi sa Male Grbavice“ koji su potcenili rivala i u meč ušli „pod ručnom“, što im se na kraju osvetilo kroz lošu igru i remi koji se u potpunosti može smatrati negativnim rezultatom za tim koji ima pretenzije na plasman u vrh tabele.
Sastav „Dinama“: Igor Sabo, Nikola Perduh, Vladimir Petković (od 46. Stefan Miškić), Srđan Srdić, Zoran Jokić, Nikola Vasić (od 71. Nebojša Tepić), Bogdan Grbić, Aleksandar Stanić, Miloš Mitrić, Predrag Paćuk, Nikola Tepić. U redovima Budisavčana opomenuti su Zoran Jokić i Nikola Tepić, dok je Aleksandar Stanić isključen iz igre u 79. minutu zbog navodnog udaranja protivničkog fudbalera u prekidu igre.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 05, 09, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *