Ministarstvo: Država ne može da subvencioniše malinare

ARILJE: Proizvođači malina iz Ariljskog kraja nastavili su danas protest na barikadama na magistralnom putu Arilje – Požega, jer nije dogovoreno povećanje otkupne cene tog voća sa 90 na 126 dinara, izjavio je danas predsednik Udruženja jagodičastog voća „Vilamet“ u Arilju Duško Nenadić.

On je rekao da malinari neće odustati od zahteva i napomenuo da traže državne subvencije od oko 20 odsto od otkupne cene maline po kilogramu, kao i da Vlada Srbije na sednici razmatra njihove zahteve.

 

Nenadić je u telefonskoj izjavi za Tanjug rekao da je nedaleko od barikada proizvođača malina, koje se nalaze između sela Virovo i Grdović, i dalje policija, ali da je situacija mirna i bez incidenata.

On je podsetio da sinoć na drugom sastanku Udruženja malinara „Vilamet“ sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i hladnjačara u Požegi nije postignut dogovor o povećanju otkupne cene maline ovogodišnjeg roda sa 90 na 126 dinara.

Ministarstvo ne može da subvencioniše izvoz

S druge strane, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i trgovine Ljubiša Dimitrijević izjavio je danas da poljoprivredna politika Srbije ne predviđa subvencionisanje izvoza nijedne kulture, pa ni malina.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 04, 08, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *