Odabrano gazdinstvo Jurišin Dragiše iz Žablja

PSS Novi Sad više od 10 godina sarađuje sa gazdinstvom Jurišin Dragiše iz Žablja, i to na planu stočarske i ratarske proizvodnje. Osnovna poljoprivredna delatnost gazdinstva je proizvodnja ratarskih kultura i odgoj simentalske rase goveda.

 

Ovaj farmer je pre svega prepoznatljiv po tome da je jedan od najboljih odgajivača goveda simentalske rase u Vojvodini, pa možda i šire. Opredeljenje ovog proizvođača nije na brojnosti, odnosno kvantitetu grla već na držanju i uzgajanju grla visokog genetskog potencijala. Iz tih razloga ovaj farmer i drži od 10 do 15 visoko kvalitetnih priplodnih grla. Da se radi o uspešnom proizvođaču koji najtešnje sarađuje sa strukom i zbog toga i postiže izuzetne rezultate su mnogobrojna priznanja koja je ovaj farmer zasluženo osvojio, za kvalitet svojih grla na novosadskom sajmu u poslednjih 5 godina, kao i priznanja koja je osvojio na izložbi u Žablju.
Prosečna proizvodnja po grlu na farmi je preko 7.500 kg mleka u standardnoj laktaciji. Nisu retka grla koja su kod ovog proizvođača davala u laktaciji i preko 10.000 kg mleka.
Kao potvrda izuzetnog kvaliteta, dobrog stručnog rada, entuzijazma i farmera i struke i dobre saradanje odgajivača i savetodavca u sprovođenju postavljenih ciljeva, je i to da je unazad sedam godina ostvaren imponzantan rezultat koji se ogleda u tome da je iz ove štale 10 grla proglašeno bikovskim majkama i osvojeno na izložbama preko 25 pehara, 1 zlatna i 4 bronzane medalje novosadakog sajma.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu poljopartner.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 30, 07, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *