Pantić: Ako nema dogovora, tražimo prekid pregovora

KOSOVSKA MITROVICA: Predsednik Skupštine opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić najavio je danas da će, ako ne dođe do dogovora sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom, od ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića i šefa beogradskog pregovaračkog tima Borislava Stefanovića biti zatraženo da prekinu pregovore.

 

„Za danas u 12 sati zakazani su razgovori sa komandantom Kfora. Ako oni ne urode plodom insistiraćemo da Stefanović i Bogdanović prekinu pregovore i da se vise ne pregovara sa Kforom“, naglasio je on.

„Nema smisla, četiri dana se pregovara, i sve što se dogovori se ne ispunjava. Čim se sastanak završi general Biler odradi suprotno od dogovora. Mi smo sve dogovore ispoštovali“, kazao je Pantić za RTV „Kis“.

Pantić je podsetio da su, kada je dogovoreno da se stanje vrati na ono pre jednostranih poteza, Srbi uklonili barikade a Kfor je, umesto da povuče kosovske carinike, doveo pojačanja.

Prema njegovim rečima, Biler je Srbe obmanuo u nekoliko navrata.

„Ukoliko ne bude postignut dogovor, mi zahtevamo prekid razgovora, odnosno bilo kakvog kontakta sa komandantom Kfora. Ogradićemo se od njihovih postupaka i pozvati narod da slušaju svoja lokalna rukovodstva“, rekao je Pantić.

On je pozvao građane da ostanu mirni, da ne podležu i ne nasedaju na psihološko-propagandne trikove koje koriste tajne službe, te da slušaju saopštenja i izjave svojih lokalnih političara koji čine sve da bezbednost građana bude kao i do sada.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 29, 07, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *