Aukcija nakita i ličnih stvari Liz Tejlor

NJUJORK: Nakit, umetnička dela, odevni predmeti i druge lične stvari koje su pripadale holivudskoj divi Elizabet Tejlor, biće stavljeni na aukcijsku prodaju u decembru u Njujorku, saopštila je aukcijska kuća Kristi, navodeći da će zbirka slavne glumice prethodno biti izložena u nekoliko gradova u svetu.

 

Liz Tejlor, jedna od poslednjih velikih zvezda zlatnog doba Holivuda, bila je poznata ne samo po svojim filmovima i lepoti, već i po ljubavi prema dijamantima, osam brakova i borbi protiv side koju je svesrdno pomagala kroz svoju fondaciju. Umrla je od komplikacija na srcu 23. marta u 79. godini.

U Kristiju navode da će pre aukcije njena zbirka u septembru krenuti na tromesečnu turneju u okviru koje će biti izlagana u Moskvi, Londonu, Los Anđelesu, Dubaiju, Ženevi, Parizu i Hong Kongu.

Izložba će omogućiti posetiocima da „zavire u svet žene koja je bila međunarodna filmska zvezda, modna ikona, brižna majka, uspešna poslovna žena i dobrotvorka“, kazao je za Rojters predsednik Kristija, Mark Poter.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 30, 06, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *