Uoči festivala EXIT rešenje za lokaciju kampa – ni na vidiku

NOVI SAD: Ukoliko Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ ostane pri stavu da bi postavljanje EXIT kampa na Petrovaradinskoj adi ugrozilo izvorište vode, a samim tim i vodosnabdevanje građana, kamp će biti premešten, ali to znači da ni plaža Oficirac, kao ni nelegalno vikend naselje Dunavac ne mogu ostati na toj lokaciji, rekao je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

 

Inače, ni nakon zajedničkog sastanka između predstavnika Grada, EXIT i „Vodovoda i kanalizacije“ nema dogovora oko Petrovaradinske ade.

U Vodovodu smatraju da bi kamp na toj lokaciji mogao ugroziti izvorište vode, dok se pripremni radovi za kamp na adi nastavljaju.

Nakon što se juče oglasilo saopštenjem, Javno-komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ uputilo je i zvaničan dopis Kabinetu gradonačelnika kojim ga obaveštava da postavljanje kampa na Petrovaradinskoj adi može ugroziti vodosnabdevanje pola grada i prigradskih naselja. Sa takvom ocenom saglasni su i u beogradskom Institutu za vodosnabdevanje „Jaroslav Černi“ čiji su inženjeri u svom elaboratu o izvorištima vode u Novom Sadu Petrovaradinsku adu označili kao prvu zonu sanitarne zaštite.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 30, 06, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *