Rokeri pevaju u čast Ilije Ike Dečermića!

TITEL: Na plaži u Titelu, u subotu, 2. jula biće održan koncert posvećen legendi titelskog rokenrola, Iliji Iki Dečermiću. Koncert će početi u 18 sati, a popularne rok numere s početka sedamdesetih i osamdesetih godina, izvodiće Ilijini prijatelji i ljudi sa kojima je sarađivao.

 

 

        Led probijaju „Šogori“, a zatim na scenu izlaze bendovi „To be continued“, „Oluja“, i „Tripstiz“, čijim nastupom se koncert zavšrava oko ponoći. Organizatori i tehnički pokrovitelj petog memorijalnog okupljanja „Iki u čast“, najavljuju da neće biti organizovane prodaje pića i mole prisutne posetioce da vode računa o čistoći plaže.

 


        Ilija Dečermić rođen je 18. novembra 1953. godine u Titelu. Pevanjem je počeo da se bavi još kao srednjoškolac, 1968. godine u bendu „Dečaci sa Tise“. Njihov prvi javni nastup dogodio se iste godine na novogodišnjoj igranci u srednjoj školi.

 


        Titeljani ga pamte kao vrhunskog šoumena koji je za vreme nastupa voleo da komunicira sa publikom. Pored pevanja, svirao je gitaru, a kasnije i bubnjeve. U zrelijim godinama bavio se pedagoškim radom kao mentor mnogim današnjim afirmisanim rok-grupama iz Perleza i Titela. Bendovi u kojima je svirao: „MAT“, „Hirošima ekspres“, „HIT“, „The diggily band“, „Crkla maca“ i „Mrlje“.


        Ika nas je napustio 22. jula 2007. godine nakon duge bolesti.

 

 

 


Autor: Redakcija
Datum: 29, 06, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *