Miodrag Janković u poseti titelskoj Biblioteci

TITEL: Istoričar i književnik Miodrag Janković, sa svojim prijateljem i komšijom Milanom Miljevićem, posetio je u sredu, 8. juna, Narodnu biblioteku „Stojan Trumić“ kako bi se upoznao sa radom najznačajnije institucije kulture u opštini Titel.

        U razgovoru sa direktorkom biblioteke „Stojan Trumić“ Titel, Dušankom Buvač vođena je zanimljiva diskusija o stanju u kulturi. Naravno, neizbežna tema bila je i istorija Kraljevine Jugoslavije, a dogovorena je saradnja sa uvaženim istoričarom, koji je poklonio dva primerka svoje knjige „Knez Pavle – istina o 27. martu“. Biblioteka je za uzvrat poklonila gostu primerke Godišnjaka za 2007. i 2008. godinu.
         Književnik, bonvivan i prijatelj najvećih svetskih modnih kreatora, rođen je 14. februara 1947. godine u Beogradu. Objavio je 9 knjiga. Otac je četvoro dece. Iz prvog braka ima sina Ognjena, člana hip-hop sastava „Beogradski sindikat“ i glavnog producenta „Survivor“-a, a s drugom suprugom, dobio još troje dece, kćerke Mariju i Jelisavetu i sina Nikolu.
         Miodrag Janković, koji je svoje umetničke ambicije ostvario u Parizu i Beogradu, nedavno je zamenio „svetla i buku velegrada“ za tišinu i mir sela. Kupio je imanje u Perlezu, kako posebno naglašava, sa najlepšim pogledom na Titel, Frušku goru i Slankamen.

Objavljena dela:
Potresne priče, „Prosveta“, Beograd, 1972.
Neko drugi, roman, „Prosveta“, Beograd, 1978.
Dobra kob, roman, “Književne novine“, Beograd, 1984.
Zapisi o Srbstvu, „Nikola Pašić“, Beograd, 1998.
Tri ogleda, „Književna reč“, Beograd, 2001.
Knez Pavle – od lepote do istine, „Akademija umetnosti BK“ i „Veduta“, Beograd, 2004.
Haereticus – borba anđela, roman, Prosveta, Beograd, 2006.
Sa Veljkom Lalićem: Knez Pavle – istina o 27. martu, Una Press, Beograd, 2007.
U pripremi za štampu :
Milan Antić – Ministar Dvora Kneza Pavla, monografija

Autor: Redakcija
Datum: 07, 06, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *