Završen Bean festival – Sedma pasuljijada u Temerinu

TEMERIN: Kuvari iz Pavlovaca najbolji – Sedmu pasuljijadu Bin festival u Temerinu, u prisustvu članova 276 ekipa iz osam zemalja i više hiljada posetilaca, otvorili su na dan velike akcije „Očistimo Srbiju“ Radislav Momirov, načelnik odeljenja u ministarstvu za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje i Andraš Gustonj, predsednik opštine Temerin.

 

        Organizatori iz Eko centra Vodomar 05' imali su pune ruke posla, mnogo teškoća zbog blokade puteva i nevremena koje je u četvrtak popodne donelo velike štete na šatorima. Sve to, nadomestili su maksimalnim angažovanjem učesnici muzičkog i sportskog programa i rok bendovi. Koncert Divljih jagoda u petak veče pratilo je 7.ooo posetilaca. Sam dan takmičenja u kuvanju čorbastog pasulja i pripremi džambo kazana za 4.000 posetilaca prevazišli su sva očekivanja.
         Za najveći ručak na Balkanu trebalo je 300 kilograma mesa, 150 kilograma pasulja, 150 kilograma luka, i 50 kilograma začina. Troškove je snosila lokalna samouprva, a ovaj specijalitet besplatno je deljen posetiocima.
         Zadovoljstvo nije krio Andraš Gustonj, predsednik opštine Temerin, koji je među gostima imao ambasadora Mađarske u Srbiji i više gradonačelnika iz gradova pobratima iz susedne Mađarske.
         Stručni žiri je nakon dugog većanja za najbolju, proglasio ekipu „Udruženje Pavlovaca“ iz istoimenog sela kod Rume. Predvodio ih je kuvar Milan Subotić. Nagrađeni su skuterom, peharom i poklon paketom sponzorskog pula.





Autor: Mile Milojević
Datum: 06, 06, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *