Najveći ručak na Balkanu 7. pasuljijada – Bin festival Temerin

TEMERIN: Program Sedme pasuljijade – Bin festival u Temerinu počeo je 2. juna izložbom dečijih radova „Mozaik od pasulja“, dodelom priznanja i svečanom priredbom u KIC Lukijan Mušicki.

 

Drugog dana na temerinskom Vašarištu otvaren je „Etno sokak“, izložba jela od pasulja, edukativno-takmičarski program učenika škola „Budi umetnik pravi – recikliraj otpadne stvari“. Nakon dečijih priredbi, posetioci su uživali u muzičkom programu. Nastupali su Poison plum iz Bajine Bašte, Ghostbusters (Temerin), Šinobusi (Novi Sad), Divlje Jagode iz Zagreba i The Jump iz Budimpešte.

Glavni takmičarski dan je subota, 4. jun. U 10 časova planiran je doček i raspored takmičara i izlagača. U 11 sati zvanično se otvara 7. pasuljijada – Bin festival. U vreme kuvanja čorbastog pasulja posetioci će uživati u kulturno umetničkom programu, ravničarskim igrama, međunarodnom turniru u Jadžentu. U 13 časova degustiraće se najveći ručak na Balkanu, 3.000 porcija pasulja spremljenog u džambo kazanu. Uz zvuke Tamburaša iz Novog Bečaja u 14 časova takmičarske ekipe će predati uzorke pasulja iz svojih kotlića međunarodnom žiriju.

Koncert Garavog sokaka počinje u 16 časova. Sledi nagradna igra za posetioce, proglašenja pobednika i dodela priznanja. U 18,30 je planiran nastup sastava Bjelo dugme Real Tribute Bend. Voditelji programa us Višeslav Petković i Nataša Ilić.

– Na Pasuljijadi – Bin festivalu imaćemo učesnike iz osam evropskih zemalja. Očekujemo više od 20 hiljada posetilaca, iako smo zbog blokade puteva i olujnog vetra u četvrtak imali dosta problema u pripremi manifestacije – ističe Dragan Vukotić, predsednik Upravnog odbora Eko centra Vodomar 05' koji je organizator pasuljade.

Autor: Mile Milojević
Datum: 03, 06, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *