Zemljoradnicima pomoć kao i lane

BEOGRAD,NOVI SAD: Na sastanku vrha države, kome su sinoć prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković, resorni ministri i predsednici stranaka vladajuće koalicije, postignut je dogovor da ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović ujutru predloži Vladi Srbije da se poljoprivrednicima na ime regresa za 2011. godinu isplati 14.000 dinara po hektaru, najviše do 100 hektara, isto kao i 2010.godine.

 

Kako je rečeno Tanjugu u vrhu države, ministar Petrović će zatražiti da Vlada Srbije ovu obavezu ispuni u narednih osam meseci.

Poljoprivrednici iz Vojvodine četiri dana protestuju, nezadovoljni predlogom Vlade Srbije i resornog ministarstva o subvencijama u agraru kojim je bilo predviđeno da se subvencionišu gazdinstva koja imaju do 10 hektara, uz mogućnost povećanja subvencija za domaćinstva do 30 hektara, blokirajući traktorima glavne puteve u pokrajini, a samo su prohodni autoputevi od Beograda preko Novog Sada do Horgoša, kao i od Beograda do Šida, ali su blokirani prilazi tom gradu.

Zemljoradnici koji protestuju traže da se subvencionišu domaćinstva koja imaju do 100 hektara zemlje.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 03, 06, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *