Poljoprivrednici traže razgovor sa Tadićem, protesti ne prestaju

NOVI SAD, BEOGRAD: Predstavnici poljoprivrednika koji protestuju na putevima širom Vojvodine, nezadovoljni ishodom pregovora sa ministrom poljoprivrede Dušanom Petrovićem, zatražili su danas da o rešavanju problema u agraru razgovaraju sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

 

Ratari, čiji se traktori već četvrti dan nalaze ispred zgrade Vlade Vojvodine, zatražili su novi susret sa pokrajinskim premijerom Bojanom Pajtićem kako bi im on omogućio susret sa predsednikom Tadićem, rekao je novinarima predsednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Ivković.

„Tražili smo da nam se omogući razgovor sa predsednikom Tadićem, koji je na Poljoprivrednom sajmu obećao da će država pomoći poljoprivrednike i uložiti u poljoprivredu jer, kako je rekao, ona je nosilac razvoja države“, istakao je Ivković i dodao da ubrzo posle toga „vidimo da države ne želi da pomogne agraru“.

U Pajtićevom kabinetu im je, kako su napomenuli poljoprivrednici, rečeno da je predsednik na službenom putu i da bi sa njihovim predstavnicima eventualno mogao da razgovara krajem dana.

Ivković je, zajedno sa drugim okupljenim poljoprivrednicima, odbacio saopštenje u kojem Asocijacija poljoprivrednika poziva na obustavljanje protesta i blokade puteva i naglasio da je to dezinformacija kojom se želi stvaranje razdora među učesnicima protesta.

„Jedinstveni smo, nema povlačenja i niko nije otišao sa protesta“, rekao je on i dodao da su blokade puteva širom pokrajine još masovnije jer su, kako je rekao, blokirani novi putni pravci od Vrbasa do Novog Sada, kod Rume, Šida, Inđije i Batajnice, a traktorske barikade su i prema graničnom prelazu Vatin.


 

 

 

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 02, 06, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *