Završene majske svečanosti

TEMERIN: Temerin je u drugoj polovini maja bio u znaku desetak manifestacija koje po obimu i kvalitetu pravazilaze okvire lokalne sredine, a na pragu je Sedma pasuljijada – Bin festival.

Prvi sajam ženskog stvaralaštva i rukotvorina i festival „Darodan 2011“ u Temerinu – otvorio je široke mogućnosti jačanja prijateljstva i saradnje između devet vojvođanskih gradova. Nakon sajma, u Temerinu je izgrađena prodavnica suvenira, dar pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.
U finalu Drugog festivala „Kolibri star“ učestvovalo je 30 osnovaca. U izuzetno jakoj konkurenciji, pred blizu 1.000 posetilaca – nagrade stručnog žirija dobili su Helena Filipović, Adel Nača i Aleksandra Ostojić, a simpatije žirija publike pobrao je Boris Lahoš iz Siriga.
Na festivalu rakije u Temerinu zlatna odličja pripala su proizvođačima Regini Kucura iz Kikinde, Ištvanu Bilickom iz Sente, Magdolni Kohanec iz Temerina, Milanu Vučenu iz Kikinde, Balažu Simoviću iz Bečeja i Zoranu Janoševu iz Jasenova.
Udruženje vinogradara i vinara u Temerinu, bilo je domaćin tradicionalnog takmičenja Top 12 najboljih vina Vojvodine. U kuvanju ovčijeg paprikaša pobedili su članovi društva prijatelja bašte, ispred ekipe udruženja zanatlija i Tibora Šereša.
Učenici Srednje škole „Lukijan Mušicki“ uspešno su organizovali Drugi sajam imaginarnih preduzetnika.
Minulog vikenda obeleženo je pola veka rada Dečje ustanove „Veljko Vlahović“, a tradicionalnom majskom druženju Vrbljanaca u Temerinu prisustvoalo je više od 600 članova.
Majske manifestacije narednog vikenda zameniće „Sedma pasuljijada – Bin festival“.

Autor: Mile Milojević
Datum: 30, 05, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *