Protestima širom sveta obeležen 1. maj

BEOGRAD: Čelnici tri sindikata zaposlenih u zdravstvu, policiji i industriji izrazili su na današnjem protestu u Beogradu nezadovoljstvo uslovima rada i života u Srbiji, zbog čega – kako su istakli – Međunarodni praznik rada nisu proveli u slavlju.

 

Na protestu na Trgu Slavija okupio se pedesetak ljudi, a predsednici Policijskog sindikata Srbije, Novog sindikata zdravstva i Sindikata industrijskih radnika „Sloga“ – Veljko Mijailović, Živorad Mrkić i Željko Veselinović – istakli su da protestuju protiv vlasti, korupcije i tajkunizacije.

Čelnici tri sindikata su položili vence na spomenik Dimitrija Tucovića na beogradskom Trgu Slavija, a članovi istakli parole „Ni Tadić ni Nikolić – za antikapitalistički pokret“, „Nijedna politička opcija neće spasiti Srbiju“, „Dole kapitalizam“, „Bolje akt nego pakt“, „Marksizam i lenjinizam – rušimo kapitalizam“.

Međunarodni praznik rada obeležen širom sveta

Širom sveta danas je uličnim demonstracijama i prigodnim skupovima obeležen Međunarodni praznik rada – 1. maj, a najmasovnija okupljanja bila su u Rusiji gde je, prema podacima organizatora, na ulice izašlo više od dva miliona ljudi.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 01, 05, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *