Budisavčani sami sebe pobedili

SUSEK: FK „Partizan“ (Susek) – FK „Dinamo“ (Budisava) 3 : 1 (2 : 0)

 

        Gotovo desetkovan sastav „lavova sa Male Grbavice“, bez povređenih Nikole Tepića, Miroslava Velickog i Dejana Doroslovačkog, „požutelog“ Saše Pinteka i zbog obaveza na radnom mestu odsutnog Vladimira Petkovića, uspeo je da na gostovanju u Suseku odigra sasvim solidno, ali i da sam sebe pobedi…
        U prvih pola sata igra se odvijala uglavnom na sredini terena, uz blagu inicijativu Budisavčana, koji su imali tri, kako se to kaže, poluprilike preko Živka Lakića, Predraga Paćuka i Miloša Mitrića. Na drugoj strani, jedina ozbiljna akcija Susečana završena je šutem pored gola. I onda, kada je prvo poluvreme već ulazilo u završnicu, kapiten Milorad Ašćerić je u 33. minutu gradio jednu loptu koja je išla ka golmanu Igoru Sabou koji se glasno i jasno javio, ali se do tada sigurni štoper zbunio i u pokušaju da izbije loptu pogodio protivničkog napadača, kome nije bilo teško da zatrese nebranjenu mrežu. „Plavi“ se još nisu ni oporavili od šoka, a domaćini su u 35. minutu već vodili sa 2 : 0, kada je posle karambola na ivici kaznenog prostora gostiju neko od domaćih vezista snažnim šutem pogodio same rašlje protivničkog gola.
        Kada su u 50. minutu, posle lepog prodora po desnoj strani i upotrebljive povratne lopte, Susečani postigli i treći pogodak, činilo se da će gosti doživeti pravu katastrofu. Međutim, ulazak Đorđa Zdravkovića i Nebojše Tepića (koji je zbog povrede prvo poluvreme proveo na klupi) uneo je živost u redove Budisavčana, koji su gotovo u potpunosti preuzeli inicijativu. Između velikog broja šansi izdvajamo onu koju je, oči u oči sa golmanom, propustio Bogdan Grbić, kao i tri šuta Miloša Mitrića koja su, iako upućena iz povoljnih situacija, završila iznad gola. Bogdan Grbić je sjajno izveo i jedan slobodan udarac, ali se istakao golman Pavlis odbivši loptu u korner, a utisak je da sudija u bar jednom navratu, nakon prekršaja nad Zdravkovićem, nije dosudio kazneni udarac za „Dinamo“. Konačno, u 81. minutu, nakon odličnog centaršuta sa desne strane, Živko Lakić je skočio nebu pod oblake i glavom zakucao loptu u mrežu. Nakon toga, rezultat se do kraja utakmice nije menjao, iako su „plavi“ imali još jednu ili dve prilike da još više ublaže poraz.
        „Dinamo“ je na ovom meču nastupio u sledećem sastavu: Igor Sabo (od 71. Marko Majkić), Nikola Perduh, Dušan Knežević, Željko Piljak, Milorad Ašćerić, Velibor Mitrić, Bogdan Grbić, Aleksandar Stanić (od 61. Nebojša Tepić), Miloš Mitrić, Predrag Paćuk (od 46. Đorđe Zdravković), Živko Lakić. Domaći su do vođstva od 3 : 0 stigli golovima u 33, 35. i 50. minutu, dok je poraz Budisavčana ublažio Živko Lakić u 81. minutu. Za divno čudo, u redovima „lavova sa Male Grbavice“, po prvi put u ovom prvenstvu, ni jedan igrač nije opomenut žutim kartonom.
        Na kraju, treba istaći da je, sem pet već pomenutih strandardnih igrača (Tepić, Velicki, Doroslovački, Pintek, Petković), kao i Nemanje Blažića (koji nije ulazio u igru), sa ovog meča izostalo još nekoliko „rezervista“: Zoran Jokić, Nenad Milošević, Boško Stojanović, Vanja Sabo, Dejan Kovačević, Strahinja Miškić.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 29, 04, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *