Strukovna udruženja protestuju zbog pretnji radiju 021

NOVI SAD, BEOGRAD: Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), NUNS i NDNV najoštrije protestuju povodom enormnih odštetnih zahteva i pretnji sudskim postupcima kojima je izložen novosadski Radio 021.

 

Radio 021 je saopštio da direktor novosadskog JP „Vodovod i kanalizacija“ Branko Bjelajac od te medijske kuće traži isplatu od milion dinara, pod pretnjom tužbe.

„U dopisu koji je potpisao njegov advokat, Bjelajac naknadu traži povodom komentara na veb portalu Radija 021 vesti da je Državna revizorska institucija otpočela reviziju poslovanja JP „Vodovod i kanalizacija“, navodi se u saopštenju ANEM.

Posebno se ističe komentar u kome se navodi da Novosađani piju najgoru vodu u okruženju, obogaćenu crvićima i teškim metalima, a Radio 021 se optužuje da je objavljivanjem takvog komentara uznemirio građane.

„Pitanja koja se tiču finansijskog poslovanja javnih preduzeća, a posebno kvaliteta i ispravnosti vode za piće u Srbiji, su od javnog značaja, a prisustvo valjkastog crva u kontrolisanom uzorku vode za piće iz rezervoara fabrike vode u novosadskom Vodovodu i kanalizaciji, prošlog leta potvrdio je Institut za javno zdravlje Vojvodine“, upozorava ANEM.

„Iskazujemo punu solidarnost sa novinarima i urednicima Radija 021, a nadležne u Novom Sadu pozivamo da preispitaju, osude i sankcionišu neprihvatljive postupke lica koje imenuju na rukovodeće pozicije u javnim preduzećima i da omoguće uslove za punu informisanost građana o stvarima od javnog interesa“, zaključuje ANEM.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 31, 03, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *