Uručenje plana upravljanja otpadom

Temerin: U januaru 2010. godine predsednici 11 opština Južnobačkog upravnog okruga potpisali su sporazum o Međuopštinskoj saradnji na realizaciji projekta „Izrada lokalnih planova upravljanja otpadom u cilju očuvanja životne sredine i održivog razvoja u regionu Južne Bačke“.

         Nosioci ovog projekta su lokalne samouprave, opštine Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Vrbas, Žabalj, Srbobran, Sremski Karlovci, Temerin i Titel, kao i međuopštinska radna grupa za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Južnobačkog upravnog okruga. Finansijsku i stručnu podršku za izradu ovog projekta pružila je nemačka organizacija za internacionalnu saradnju GIZ u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu. Nakon javnih rasprava, lokalni planovi upravljanja otpadom za opštine Južnobačkog upravnog okruga usvojeni su u februaru 2011. godine.
        Zvanično uručenje Lokalnih planova upravljanja otpadom planirano je za 2. mart, u 10 časova u svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.
         Skupu će se obratiti dr Ilija Ćosić, dekan Fakulteta tehničkih nauka, dr Miladin Avramov, državni sekretar u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, Slobodan Puzović, pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, Aleksandar Vesić, pomoćnik ministra Ministartva životne sredine i prostornog planiranja, Darija Šajin, načelnica Južnobačkog upravnog okruga i Klaus Schmidt, vođa projekta „Jačanje lokalne samouprave“.

Autor: Mile Milojević
Datum: 28, 02, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *