Na Gitar Art festivalu više od 100 umetnika

Beograd: Na 12. Gitar Art festivalu, koji će se održati od 8. do 13. februara u Beogradu, predstaviće se više od 100 umetnika iz oko 20 zemalja sveta, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Pored šest koncertnih večeri, tokom festivala održaće se i takmičenja mladih gitarista u šest starosnih kategorija. Od 70 prijavljenih takmičara 40 su iz Srbije.

Majstorske radionice i predavanja održaće ugledni pedagozi i gitarski virtouzi, a biće održan i drugi po redu muzički sajam Gitar Art Ekspo na kome će se od 10. do 13. februara u Hotelu „Kontinental“ predstaviti graditelji i proizvođači gitara.

Na sajmu za koji je prošle godine vladalo veliko interesovanje publike, ljubitelja gitare i onih koji sviraju ovaj instrument, biće održana takmičenja i predavanja Radomira Mihailovića Točka, Dejva Koha, Maksa Centavera i drugih umetnika.

Povratak klasici

Pod sloganom „Insajd“ ovogodišnji Gitar Art se vraća klasici, od šest koncerata u Kolarčevoj zadužbini i Sava centru, pet koncerata biće klasična gitara, najavio je direktor festivala Boško Radojković.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 02, 02, 2011.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *